Uutiset

Kristiina Mäkelän loikat kohdallaan Kaurialassa

Orimattilan Jymyn kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä oli yhtä hymyä keskiviikkoiltana Kaurialan kentällä käydyissä Tarmon Tähtikisoissa. Mäkelä ennätti juuri ennen kovaa sadekuuroa ponnistaa neljä hyvää hyppyä, joista pisin kantoi peräti 13,81. Sillä heltisi loikkakisan ylivoimainen voitto, mutta tuulituloksena (+3,1) se ei ollut tilastokelpoinen.

Mäkelän toiseksi paras hyppykin oli komea leiskautus. Tulos 13,64 on kesän kotimaan kärkitulos.

– Olen todella tyytyväinen kisaani. Hyppääminen on jo pitkään tuntunut hyvältä, mutta tulosta ei ole vaan tullut. Nyt tietysti hieman harmittaa, kun jouduin sateen takia jättämään väliin kaksi viimeistä kierrosta, Mäkelä nauroi.

Mäkelän ei tarvinnut kilpailla Kaurialassa yksin. Kalevan kisojen hopeamitalistin kilpasiskoina olivat muun muassa Suomen mestari Elina Torro, Essi Lindgren ja Sanna Nygård. Tähtikisoissa toiseksi ylsi Torro tuloksella 13,24 ennen 13,11 hypännyttä Lindgreniä. Kvartetti kilpaili Hämeenlinnassa myös elokuun lopulla käytävän Ruotsi-maaottelun edustuspaikoista.

Mäkelän kauden paras tulos ennen keskiviikkoa oli 13,51. Urheilijan oma ennätys on 13,67.

– Kalevan kisoissakin hyppäsin jo muutaman pitkän hypyn, mutta ne olivat yliastuttuja. Tänään kaikki tuntui sujuvan todella hyvin. Hyppypaikkakin oli ihan hyvä, Mäkelä kehui.

Kristiina Mäkelä kilpailee seuraavan kerran sunnuntaina Eliittikisoissa Tampereella.

– Siellä pitäisi parantaa pituushypyssä ennätystäni 605. Kalevan kisoissa homma jäi puolitiehen takareisivaivan takia, Mäkelä muisteli.

Kangas kuularingissä

Tarmon kisoissa oli mukana myös Zürichin EM-kisakävijöitä. Kuularingissä yksin pyörähdellyt Arttu Kangas ei antanut sateen haitata menoaan. Kankaanpääläisen tavoitteena oli tehdä tulosta, mutta illan antina olikin lopulta vain kovatahtinen harjoitus.

Kankaan mukana Hämeenlinnassa oli miehen valmentaja Matti Yrjölä. Entinen kuulamörssäri oli tyytyväinen Hämeenlinnan reissuun.

– Kalevan kisojen ja Ruotsi-maaottelun välissä ei tahdo olla kunnon kisoja. Hämeenlinnan työnnöt olivat hyvää harjoittelua, vaikka emme niitä mittauttaneetkaan, Yrjölä pohti.

Kangas työnsi ennätyksenä 19,74 heinäkuussa Kyröskoskella. Kahdenkympin kerhoon nuori kuulamies uskoo työntyvänsä viimeistään ensi kaudella.

– Voimaa ja tekniikkaa pitää vielä harjoitella. Rahkeissa on kyllä varaa, mutta pitää edetä maltilla, Kangas muistutti.

Naisten kiekonheiton voittoon Kaurialassa ylsi Joensuun Katajan Katri Hirvonen. Uransa ensimmäisissä aikuisten arvokisoissa Zürichissä kilpaillut Hirvonen sai tällä kertaa tyytyä tulokseen 51,51.

– En pystynyt tässä säässä parempaan. Toivottavasti kiekko lentää paremmin Tampereen Eliittikisoissa, Hirvonen toivoi.

Lampinen odottelee jo Ruotsi-maaottelua

Vantaalainen Ville Lampinen oli myös keskiviikon seuratuimpia urheilijoita Kaurialassa. Kalevan kisojen 400 ja 800 metrin mestari pyyhkäisi Tarmon kisoissa paraatimatkansa kasisatasen.

Kenttäurheilijat-58:n mies paineli sunnuntaina Espoossa kauden kotimaan kärkiajan ja ennätyksensä 1.48.46. Kaurialassa miehen meno oli kuitenkin hieman nihkeää ja hän ylsi aikaan 1.52.86. Lampista lujempaa kaksi ratakierrosta pisteli kenialainen Fredrick Korir ajallaan 1.50.13.

– Meno oli tänään aika väsynyttä. Espoon kisan kova lataus oli jo kadonnut, mutta toivotaan, että Ruotsi-maaottelussa mennään taas lujaa. Ruotsilla on kolme kovaa vauhtijuoksijaa, ja heidän mukanaan olisi hyvä vielä yrittää parannella ennätystä. Ennen maaottelua juoksen todennäköisesti 1 500 metriä sunnuntaina Tampereella, Lampinen arveli. (HäSa)

Asiasanat

Menot