fbpx
Uutiset

Kristilliset koulut

Keravan kristillisen koulun opettaja Teija Arvidsson ihmettelee Hämeen Sanomien mielipidepalstalla sitä, ettei suomalaisissa kouluissa sallittaisi erilaisuutta. Itselleni myös tämä sama asia on ollut suuri kysymysmerkki. Keneltä on pois, jos annetaan erilaisten koulujen toimia?

Suoraan sanoen minulle on muodostunut asiasta sellainen kuva, että se on pois poikkeamista opetusministeri Antti Kalliomäen (sd.) kuin myös vihreiden kansanedustajien ideologiasta. Onko heidän päämääränsä kitkeä kaikki kristillisyys pois Suomen kouluista. Kenen etu tämä olisi?

Keravan kristillisen koulun rehtori Jukka Sipilä kertoo Kotimaa-lehdessä n:o 7, että se kuva, minkä Kalliomäki maalaa kristillisistä kouluista, ei ole todellisuutta. Hän sanoo, että asioita käsitellään siellä hyvin monipuolisesti, ilman mitään pakkosyöttöä.

Tärkeä ideologinen kysymys on, päättävätkö lapsen parhaasta vanhemmat vai yhteiskunta. Yksilö tietää kyllä oman parhaansa paremmin kuin virkamiehet ja poliitikot. Herää kysymys: ovatko kunnalliset koulumme tässä maassa niin erinomaisia kuin annetaan ymmärtää? Tiedollisesti saattavat ollakin, mutta mistä sitten johtuu, että sekä opettajilla että oppilailla on usein paha olla?

Koulujemme hyvää tasoa käydään Kaukoidästä asti ihmettelemässä. Mahtanevatko he saada informaatiota myös siitä, että kouluväkivalta on saanut täällä sellaiset mittasuhteet, että OAJ on huolestunut opettajien turvallisuudesta.

Opettajat sanovat, ettei heillä ole keinoja järjestyksen palauttamiseksi! OAJ:n katse on kääntynyt kuntiin!

Mitenkähän kunnat palauttaisivat järjestyksen luokkiin, jos opettajilta ovat eväät lopussa. Eiköhän pitäisi etsiä syyt, miten tähän on tultu. Ja puuttua sitten niihin.

Olemmeko antaneet lapsillemme sellaiset arvot, jotka suojelevat sekä heitä itseään että toisia ihmisiä. Vai olemmeko kaiken sallivia vanhempia, joilta itseltäänkin puutuvat arvot.

“Rakasta Herraa sinun Jumalaasi yli kaiken ja lähimmäistäsi niin kuin itseäsi” on perusta, jolle kristilliset koulut haluavat rakentaa. Se on sellainen arvo, jota kehtaa opettaa ja opetella sekä kotona että koulussa tälläkin vuosituhannella.

Äiti

Hämeenlinna

Menot