Uutiset

Kristina Brown …iski jatkoajalla

Oulun Kärppien ja HPK:n naisten SM-sarjan jääkiekko-ottelu venyi jatkoajalle lauantaina Oulussa. Hämeenlinnalaisten Amerikan apu Kristina Brown nousi lopulta ratkaisijaksi. Hän niittasi voittomaalin, kun jatkoaika oli vanhentunut 2.46 – kaksi sarjapistettä HPK:lle 4–3 (2–1, 0–0, 1–0) -voitolla.

– Brown sai laittaa kiekon jatkoajalla tyhjiin. Emmi Leinonen antoi hänelle loistavan syötön. Se oli hieno 2–1-hyökkäys, selvitti HPK:n naisten joukkueen päävalmentaja Jarkko Julkunen.

Julkunen nosti joukkueestaan esiin Hanna Honkosen ja Elina Heikkisen.

– He olivat nyt joukkueen tähtipelaajia. Honkonen teki kaksi maaliakin (Kerhon ensimmäisen ja kolmannen).

Heikkinen ansaitsi syöttöpinnan HPK:n avausmaaliin. HPK:n avauserän 2–1-johtomaali oli puolustaja Marjut Klemolan käsialaa. Se oli ylivoimamaali, johon Riikka Noronen ja Maija Otamo saivat syöttöpisteen.

Julkunen ei ollut täysin tyytyväinen lauantaiseen, vaikka voitto tuli. Se olisi nimittäin voinut tulla jo varsinaisella peliajalla.

– Peli oli ihan yhtä maalia. Meillä oli neljä tolppavetoa, joista kolme kolmannessa erässä. Ei Kärpillä ollut paljon palaa, mutta hyvin se puolusti, Julkunen jutteli.

HPK:n maalivahti Kiira Laine torjuin 28 kertaa, kun Kärppien Susanna Airaksiselle kertyi 39 torjuntaa.

HPK:n matka jatkuu sunnuntaina Oulun vierestä Jäälistä Kuopioon, jossa joukkue kohtaa iltaottelussa KalPan. KalPa näytti vaarallisuutensa lauantain kierroksella, kun kukisti kotiottelussaan sarjaa johtaneen Tampereen Ilveksen maalein 7–5. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

21.10.2020

Fingerpori

comic