Uutiset

Kristina Brown HPK:n …uusin ulkomaan apu

HPK:n jääkiekon naisten SM-sarjaan valmistautuva joukkue sai viime viikolla vahvistuksen Yhdysvalloista. Kristina Brown, 22, tuli Hämeenlinnaan keskiviikkona ja on jo päässyt vähän uuden talonsa tavoille. Hän pelasi kaksi harjoitusottelua Kerhon puolesta. Tosin Brown oli HPK:n harjoituksissa ensimmäisen kerran maanantaina.

Bostonin yliopiston joukkueessa neljän kauden aikana 145 ottelua pelannut Brown pitää itseään sitkeänä pelaajana ja hyvänä luistelijana.

– En luovuta. Mielestäni pystyn laukomaankin kovaa.

HPK:n naisten joukkueen päävalmentaja Jarkko Julkunen on ehtinyt nähdä ainakin osan Brownin vahvuuksista.

– Duunaripelaaja. Kristina on kova tekemään töitä, valmentaja vakuuttaa.

Viime kauden Brown pelasi Itävallassa Salzburg Eaglesin joukkueessa.

– Se oli ensimmäinen kauteni Euroopassa. Suomessa naisten jääkiekon taso on kuitenkin paljon parempi kuin itävallassa. Suomalaiset ymmärtävät peliä ja he ovat fyysisempiä. Siitä minäkin pidän.

Brown on ensimmäistä kertaa Suomessa, mutta ei sukunsa ensimmäinen Suomessa jääkiekkoileva.

– Serkkuni Niko Dimitrakos pelasi viime kaudella Ilveksessä (yhdeksän ottelua), Brown kertoo.

Brown ei elä Hämeenlinnassa jääkiekkoilemalla. Hän menee töihin englanninkieliseen päiväkotiin.

– Aika Hämeenlinnassa on alkanut mukavasti. Minut on otettu joukkueeseen vastaan hyvin ja pidän tästä kaupungista, nuori nainen kehuu.

Tulevaisuuden lupauksia

Julkusen mielestä HPK on muutenkin vahvistunut sitten viime kauden.

– Kaikki tosiaan vaikutti oikein hyvältä ennen sunnuntaita. Hävisimme silloin Bluesille 6–2 ja olimme ihan jaloissa, Julkunen muistelee kehnoa Espoon peliä.

HPK:n uusia pelaajia ovat Brownin lisäksi maalivahti Tapparasta tyllut maalivahti Maiju Jokipolvi, puolustajat Marjut Klemola (entinen seura KJT) ja Alexia Remes (RJK Raahe) sekä hyökkääjä Ida Karjalainen (RJK Raahe).

Japanilainen Miho Shishiuchi on Kerhon testissä. Shishiuchi pelasi maansa puolesta Sotshin olympialaisissakin. Tshekin maajoukkuenaisen Petra Herzigovan mahdollinen jatkosopimus on puolestaan selvityksen alla.

HPK:n vahvistuksista Klemola valittiin 18-vuotiaiden MM-kisojen parhaaksi suomalaispelaajaksi ja naisten SM-sarjan viime kauden tulokkaaksi. Karjalainen puolestaan nakutti Raahelle Mestiksessä ja naisten SM-karsintasarjassa 35 ottelussa 38 maalia ja antoi lisäksi 20 maaliin johtanuttta syöttöä. Saman joukkueen puolustuksessa Remeksen saldo oli 30 ottelussa 7+6=13.

Pelejä Berliinissä

Julkusen mukaan HPK pelaa kotimaassa ennen sarjan alkua pääsääntöisesti poikajoukkueita vastaan. Kerho pääsee myös aistimaan kansainvälisyyttä, kun se lähtee pelileirille Berliiniin.

– Lähdemme sinne ensi viikon perjantaina. Pelaamme kahdesti Berliinin naisjoukkuetta vastaan ja kerran kohtaamme siellä miesjoukkueen.

Berliinin naisten joukkue ylsi Saksan pääsarjassa viime kaudella mitaleille. Joukkuetta valmentaa suomalainen Johanna Ikonen.

– Matka rasita kauden budjettiamme. Tytöt maksavat itse lentonsa Berliiniin, Julkunen kertoo. (HäSa)

Asiasanat

Menot