Uutiset

KRP epäilee kansanedustajaa törkeästä petoksesta saunakohun vuoksi – Perussuomalaiset vahvistaa epäilyn kohdistuvan Ville Vähämäkeen

Keskusrikospoliisi on tutkinut niin sanotun saunakohun vuoksi kahden kansanedustajan nostamia kulukorvauksia. Toisen osalta juttu etenee syyteharkintaan, ja perussuomalaisten tiedotteen mukaan kyseessä on Ville Vähämäki. Vähämäki kiistää syyllistyneensä rikokseen.
Kansanedustaja Ville Vähämäkeä epäillään törkeästä petoksesta niin sanotun saunakohun vuoksi. Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Kansanedustaja Ville Vähämäkeä (ps.) epäillään törkeästä petoksesta niin sanotun saunakohun vuoksi.

KRP tiedotti perjantaina saattaneensa päätökseen esitutkinnan, joka liittyi kansanedustajan saamaan korotettuun kulukorvaukseen.

Juttu liittyy kansanedustajien Vähämäen ja Teuvo Hakkaraisen (ps.) kakkosasunnosta nostamiin korotettuihin kulukorvauksiin.

Vähämäki ja Hakkarainen olivat nostaneet kansanedustajan korotettua kulukorvausta Taka-Töölössä sijaitsevasta kellarihuoneistosta, joka oli huoneiston alkuperäisen vuokraajan mukaan rekisteröity saunatilaksi. Asia tuli ilmi Iltalehden kirjoitettua aiheesta jutun.

KRP ilmoitti, että toista kansanedustajaa ei epäillä rikoksesta. Sen sijaan toisen henkilön kohdalta juttu etenee syyteharkintaan. Tutkinnanjohtaja Visa Weckström KRP:stä ei ota kantaa syytetyn henkilöllisyyteen, mutta perussuomalaisten eduskuntaryhmä lähetti perjantaina lyhyen tiedotteen, jossa kerrotaan, että juttu eteni syyteharkintaan Vähämäen osalta.

Sen sijaan Hakkaraisen osalta rikosta ei epäillä, eikä hänen osaltaan jutussa käynnistetty esitutkintaa.

– Vähämäki kiistää syyllistyneensä mihinkään rikokseen tai rikkeeseen asiassa, tiedotteessa todetaan.

Puolueen tiedotteen mukaan Vähämäki ei halua asiaa enempää kommentoida. Lännen Media ei myöskään tavoittanut Vähämäkeä KRP:n tiedotteen jälkeen. Myöskään Hakkaraista ei tavoitettu.

Epäily: aiheettomia kuluja tuhansia euroja

Weckström kertoo Lännen Medialle, että rikosnimike on törkeä petos rahasumman suuruuden vuoksi. KRP epäilee, eduskunnalle on aiheutunut noin 41 000 euron taloudellinen haitta kulukorvausten vuoksi.

Tästä haitasta 13 000 euroa on maksettu rikoksesta epäillylle eli Vähämäelle ja 28 000 euroa Hakkaraiselle. Vähämäki on kuitenkin maksanut takaisin eduskunnalle 13 000 euron hyödyn kokonaisuudessaan. Rikosepäilyltä se ei häntä silti vapauta.

Juttu etenee syyteharkintaan Helsingin syyttäjänvirastoon.

Oikaisu 21.12.2018 klo 14.15: Tiedotteen lähetti perussuomalaisten eduskuntaryhmä, ei perussuomalaisten puolue.