Uutiset

KRP: Porvoon ja Tuusulan operaatiot liittyivät huumerikostutkintaan, viisi ihmistä otettu kiinni

KRP:n mukaan kiinni otetut ovat poliisin vanhoja tuttuja

Poliisin eiliset operaatiot Porvoossa ja Tuusulassa liittyivät huumausainerikostutkintaan, kertoo keskusrikospoliisi (KRP).

Poliisi teki eilen kotietsintöjä ja kiinniottoja Porvoossa ja Tuusulassa tutkintaan liittyen. KRP:n rikoskomisario Kimmo Sainio kertoo STT:lle, että operaatioissa otettiin kiinni viisi ihmistä.

–  He ovat kaikki poliisin vanhoja tuttuja, Sainio luonnehti kiinni otettuja.

Sainion mukaan etsintöjä tehtiin sekä ihmisten koteihin että ”muunlaisiin kiinteistöihin”. Hän ei halua vielä tarkemmin kertoa, kuinka moneen kohteeseen operaatio kohdistui.

KRP:n mukaan kotietsinnöistä ei aiheutunut vaaraa sivullisille. Etsintöjen yhteydessä poliisi teki myös takavarikkoja, mutta Sainio ei halua kommentoida sitä, mitä poliisi mahdollisesti löysi.

–  Ensi viikon alussa on tarkoitus tiedottaa paremmin, kun saamme viikonlopun osalta toimet siihen malliin, että voimme kertoa enemmän. Olemme ihan alkutekijöissä ja haluamme turvata esitutkintaa, Sainio kertoo.

Viikonlopun aikana poliisi päättää myös, vaatiiko se kiinni otettuja vangittavaksi. Törkeiden huumausainerikosten lisäksi poliisilla on kokonaisuudessa myös muita rikosepäilyjä.

–  Myös niitä avataan myöhemmin, Sainio sanoo.

Sainio ei ota kantaa siihen, epäilläänkö jutussa yhteyksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen. Hänen mukaansa tutkinta on jatkunut jo pidempään.

–  Kyseessä on pidempiaikainen KRP:n tutkinta, joka nyt vietiin tähän pisteeseen, hän sanoi.

Päivän lehti

20.1.2020