Uutiset

KRP tutkii lehtien rahapelimainontaa

Sisäasiainministeriö on jättänyt Keskusrikospoliisille tutkintapyynnön Hämeen Sanomienkin verkkojulkaisussa esitetystä ulkomaisen rahapeliyhtiön mainoksesta.

Tutkintapyyntö koskee Hämeen Sanomien lisäksi useita muitakin suomalaisia sanomalehtiä, jotka julkaisivat marraskuussa Ladbrokes-yhtiön bannerimainoksen verkkosivuillaan.

Sisäasiainministeriön arpajais- ja asehallintoyksikön mukaan ilmoituksen julkaiseminen on rikkonut arpajaislakia. Ministeriö katsoo, että laki kieltää muiden kuin kolmen Suomessa rahapeliluvan saaneen yhtiön pelitoiminnan edistämisen.

Hämeen Sanomien päätoimittajan Olli-Pekka Behmin mukaan mainos ei ollut arpajaislain vastainen, sillä mainoksesta linkitetyllä ulkomaisella internetsivulla ei voinut pelata rahapelejä. Mainos koski ulkomailla ensi vuonna pelattavaa pokeriturnausta, ei verkossa tai Suomessa pelattavia rahapelejä.

Arpajaislain tulkinnasta on sisäministeriön kannasta poikkeavia näkemyksiä esittänyt mm. Viestinnän keskusliitto. Oikeuskäytäntöä lain tulkitsemisesta ei vielä ole.