fbpx
Uutiset

Kruununprinsessa kokkikoulussa - lakritsi maistuu, kunhan se ei ole liian vahvaa

Tunnelma oli tiivis ja Tanskan suurlähettilään residenssi pursui kutsuvieraita, kun Tanskan kruununprinsessa Mary saapui paikalle kolmen maissa iltapäivällä.

Tapahtuman teema on uusi pohjoismainen ruoka. Marylle ojennettiinkin heti aluksi lasi Karhu-olutta, jota hän maisteli ihastuneen oloisena ja vapautuneesti jutellen.

Sen jälkeen Tanskan ympäristö- ja elintarvikeministeri Jakob Ellemann-Jensen piti lyhyen tervetuliaispuheen, jossa hän nauratti kruununprinsessaa toteamalla, että tämä ja suomalainen huippukokki Tomi Björck varmaan myöhemmin pääsevät keskustelemaan käsittämättömällä australianenglannilla.

Mary pääsikin osallistumaan Björckin vetämään pienimuotoiseen kokkausnäytökseen, jonka aikana kaksikko valmisti lakritsi-creme bruléetä.

– Pidän kyllä lakritsista, kunhan se ei ole liian vahvaa, Mary sanoi.

Hän kertoi, ettei laita ruokaa kotona. Sen työn hoitaa kokki.

– Pidin tosin ruoanlaitosta silloin, kun minulla vielä oli siihen aikaa, Mary totesi.

– Australian keittiö on monikulttuurinen, aivan kuten itse maakin, Tasmaniasta kotoisin oleva kruununprinsessa sanoi.

Kaksikon saatua valmiiksi neljä pientä leivosta Björck pyysi, että joku ottaisi kuvan hänen puhelimellaan hänestä ja Marysta.

– Voitin tässä juuri Master Chef -kisan, Mary nauroi poseeratessaan.

Björck on toiminut päätuomarina tv-ohjelmissa Master Chef Suomi ja Junior Master Chef.

Vierailu juhlistaa diplomaattisia suhteitaKruununprinsessa osallistui ruoka-aiheiseen tapahtumaan, jossa tanskalaiset yritykset esittelevät tuotteitaan. Aiemmin oli tiedotettu, että kruununprinsessa saattaisi antaa haastatteluja tapahtuman yhteydessä, mutta haastattelumahdollisuus peruttiin.

Kruununprinsessa Mary saapui Suomeen aamulla, ja vierailu jatkuu huomenna.

Alun perin tarkoitus oli, että kruununprinssi Frederik edustaisi Tanskaa Suomen-vierailulla, mutta hän joutui perumaan vierailun välilevyn pullistuman takia.

Piskuisella Tasmanian saarella varttuneen Mary Elizabeth Donaldsonin elämä heitti täydellisen kuperkeikan sen jälkeen, kun hän tapasi Tanskan kruununprinssi Frederikin Sydneyn olympialaisissa vuonna 2000. Pari meni naimisiin 2004, jolloin Marysta tuli kruununprinsessa ja Monpezatin kreivitär. Kruununprinssiparilla on neljä lasta, prinssi Christian (2005), prinsessa Isabella (2007) ja kaksoset prinssi Vincent ja prinsessa Josephine (2011).

Tanska ja Suomi solmivat diplomaattisuhteet vuonna 1918. Kuninkaallisella vierailulla halutaan kunnioittaa suhteiden solmimisen 100-vuotisjuhlavuotta.
Asiasanat

Menot