fbpx
Uutiset

Kuinka käy Seminaarin liikuntasalille?

Liikuntasali vanhan Opettajankoulutuslaitoksen (OKL) tiloissa on tällä hetkellä suurennuslasin alla uudessa Seminaarin koulussa.

Suomen yliopistokiinteistöjen tekemissä tutkimuksissa ainakin yhdestä liikuntasalin seinästä on löytynyt suuria kosteus- ja itiöpitoisuuksia.

– Suuri kauhukuva on tällä hetkellä, että salia ei saada käyttöön koko lukuvuonna, sanoo Seminaarin koulun rehtori Pasi Rangell.

Kauhukuva muuttuu todellisuudeksi, jos salin muistakin osista löytyy kosteusvaurioita.

Jos salia ei saada käyttöön syksyksi ja talveksi, kärsivät tilanteesta koululaisten lisäksi myös muut salia käyttävät ryhmät.

Näytteiden viljely on vielä kesken ja tuloksia saadaan tulevien viikkojen aikana.

Rangell ei vielä osaa sanoa, mitä tehdään, jos liikuntasalia ei saada käyttöön.

– Tilannetta ei vielä kannata murehtia liikaa. Jos kaikki menee hyvin, saliin päästään jo syyskuussa korjaustoimenpiteiden jälkeen.

Salin ongelmaseinän kotelointityöt on Rangellin mukaan jo aloitettu, vaikka työ saattaa osoittautua turhaksi, jos kosteutta on muissakin rakenteissa.

Tällä hetkellä salissa varastoidaan tavaraa. Rangellin mukaan tähän aikaan vuodesta salia ei tarvita liikuntatunneilla, sillä tunnit sisältävät ulkoliikuntaa.

Talven tullen tilanne on kuitenkin toinen.

Sisäilmaa seurataan

Suomen yliopistokiinteistöjen ottamat sisäilmanäytteet koulun tiloista ovat kiinteistökehitysjohtaja Aki Havian mukaan olleet pääosin puhtaita.

Paikallisia kosteusvaurioita löytyi kuitenkin liikuntasalin lisäksi kellaritiloista. Todettujen vaurioiden korjaaminen on jo aloitettu.

Havian mukaan sisäilman laatua tutkitaan vielä jonkin aikaa tilojen käytön aikana.

Rehtori Pasi Rangellin mukaan on erittäin hyvä, että Suomen yliopistokiinteistöt aikoo seurata sisäilman tilannetta vielä remontin jälkeenkin.

Rangell on myös tyytyväinen siihen, että remontti on saatu tehtyä ajallaan.

– Tiistaina hieman ennen oppilaiden saapumista laiteltiin vielä viimeisiä tauluja seinille. Koulunkäynti alkoi kuitenkin aikataulussa, Rangell sanoo.

Remontti valmistuu vaiheittain

Koulun remontti valmistuu osissa. Suurin osa tiloista on jo saatu opetuskäyttöön.

C-osassa remonttityöt jatkuvat kuitenkin vielä ensi vuoden puolelle. Rangell muistuttaa, että kyse ei ole viivästyksestä vaan suunnitellusta töiden porrastamisesta.

Suurimmat uudistukset koululla on tehty ruokaloihin. Uudet keittiöt ja ruokalat on rakennettu kahteen rakennukseen.

Myös vessoja ja luokkatiloja on kunnostettu.

Yhdessä rakennuksessa toimii tällä hetkellä myös väliaikaisia luokkia, joista siirrytään C-osan tiloihin, kun ne valmistuvat.

Ensi vuonna väliaikaisluokat jäävät kaupungin käyttöön.

Niitä voidaan käyttää tulevaisuudessa väliaikaistiloina muun muassa toisten korjattavien koulujen oppilaille. (HäSa)

Menot