Uutiset

Kuinka KHO:n päätös vaikuttaa moottoriradan toimintaan?

Korkein hallinto-oikeus palautti Ahveniston moottoriradan ympäristöluvan takaisin Hämeenlinnan ympäristö- ja rakennuslautakunnan käsittelyyn. Ahveniston ystävät, Etelä-Hämeen luonnonsuojelupiiri ja Hämeenlinnan seudun luonnonsuojeluyhdistys olivat valittaneet lautakunnan vuonna 2009 tekemästä lupapäätöksestä Vaasan hallinto-oikeuteen.

Moottoriratayrittäjä Pertti Kurki-Suonio, mitä mieltä olet KHO:n päätöksestä?

– Tuo oli radan kannalta myönteinen päätös. Sehän käytännössä tarkoitti sitä, että tämän valittavan tahon valitus oli siellä hylätty.

KHO:n päätös kuitenkin edellyttää, että ennen uutta ympäristölupapäätöstä on selvitettävä mm. radan meluvaikutuksia, pohjaveden pilaantumisriskiä ja mahdollisuuksia johtaa hulevesiä pohjavesialueen ulkopuolelle. Kuinka kiristyvät lupaehdot näkyvät radalla?

– Osaan niistä on valmistauduttu jo monta vuotta sitten ja koko ajan niiden kanssa tehdään töitä. En ole lukenut päätöstä ihan kannesta kanteen, joten en haluaisi vastata kauhean tarkasti, mutta päätöshän oli myönteinen ja hyvin odotettu myös. Valitusperuste perustui luuloille, ei faktoille.

Osaatko arvioida, milloin tiukemmat lupaehdot voisivat tulla voimaan?

– Se on virkamiesten asia. Meillä toiminta jatkuu ihan normaalisti. (HäSa)

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic