Uutiset

Kujanpään Jyräys ravasi voittoon Riihimäellä

Kesäraviratojen ykköseksi kehutun Riihimäen ravikausi käynnistyi maanantaina tasokkailla raveilla. Ravien vakuuttavin voittaja oli Hattulan Salimäestä Riihimäellä tullut Kujanpään Jyräys.

Suomenhevosten täyden matkan voltti oli erittäin tasokas. Viivalla oli kolme Kuopion Kuninkuusraveissa viime kesänä esiintynyttä hevosta, joista Boker kuuluu suomenhevosten terävimpään kärkeen.

Hattulalaisen Jaana Väänäsen valmentama ja Väänäsen sekä Heikki Pyykön omistama Kujanpään Jyräys ei kovia nimiä kunnioittanut. Esa Holopaisen Boker otti lähtölaukan ja jäi siinä parikymmentä metriä. Takasuoralla Antti Teivainen kaasutti Kujanpään Jyräyksellä kärkipaikalle ja hetken päästä Pulun Piirto kiersi rinnalle vaatimaan vauhtia.

Viime vuonna suomenhevosten parhaimmistoon noussut Pulun Pilke sai loppukaarteessa tarpeekseen, mutta Kujanpään Jyräys jatkoi 24,0-vauhtisella päätöspuolikkaalla ylivoimaiseen voittoon. Kuningatarkilpailuun osallistunut Sekottaja kiri taustalla toiseksi ennen Pyrypolum Dumdumia. Kujanpään Jyräyksen voittoaika oli 26,1/2120m.

– Omistajan toive oli ajaa tasaisen reipasta eteenpäin. Tämä oli erittäin mukava hevonen ajaa. On mielenkiintoista katsoa, mihin asti kehityskykyinen ori riittää. Tänään voitto oli helppo ja ori tuli hyvin loppuun asti, Teivainen totesi.

Kuusivuotias Kujanpään Jyräys on Jaana Väänäsen tallin ainoa kilpahevonen ja terveenä pysyessään ori menestyy jatkossakin. Riihimäellä hattulalaisori otti 10. voiton uran 30. kilpailussa. Orin suurin voitto on viime kesältä Kouvolan T75-finaalikierrokselta, mutta ikäluokkakilpailut jäivät Kujanpään Jyräykseltä väliin.

– Kriteriumin finaalista karsiuduimme ja Derbyn karsintoihin emme lähteneet, kun ori oli Pikkukunkussa piilevästi kipeä. Nyt kaikki näyttää hyvälle, jos vain ori terveenä pysyy. Seuraavan kerran starttaamme lauantaina Kouvolan KymiGP-raveissa, valmentaja Jaana Väänänen kertoi.

Oracle nahkea voitosta huolimatta

Lämminveristen kovimmassa lähdössä nähtiin myös kovaluokkainen hevonen. Reima Kuisla on ostanut kaksi vuotta sitten Elitloppetin karsinnoissa juosseen Oracle Suomeen. Ura Suomessa on alkanut nahkeasti. Kolmannessa startissa tuli voitto, mutta ruuna tuli säästöjuoksusta huolimatta vain niukasti ohi johtaneesta Bogey Wolfista. Oraclen voittoaika oli 15,2/2120m.

– Oraclesta puuttuu vielä tosi paljon. Kapasiteetti tällä on paljon nähtyä parempaan, kun vain päästäisiin kilpailemaan säännöllisesti. Tänään tiukkaa oli maaliin asti. Työvoitto, ohjastaja Ari Moilanen kuvaili.

T4-lähtöjen muut voittajat olivat Sahara Renegade ja Golda Most. Lahjakkaasti tiedetty Sahara Renegade kesti Mika Forssin ajamana johtopaikalta niukkaan voittoon ajalla 17,0a/2100m. Antti Teivainen kiritti Golda Mostin pitkällä kirillä niukkaan voittoon ajalla 17,2a/2100m.

Ravien menestysohjastaja oli Antti Teivainen. Ravien päätöslähdössä Teivainen nappasi ravien kolmannen voiton Golda Matadorin rattailla. Voittoaika oli 16,0a/2100m. (HäSa)

Asiasanat