Uutiset

Kujundzic antoi palaa

HPK:n serbialainen laitahyökkääjä Ivana Kujundzic palkittiin ottelun parhaana pelaajana maanantaina, vaikka kotijoukkue LP Kangasala voitti siirretyn naisten liigan ottelun lopulta 3-2, viides erä päättyi 19-17.

Se kertoo paljon 32 pisteellä liigaennätyksensä tehneen Kujundzicin hyvästä pelistä. Kangasalan raati ymmärsi peliä – toisin kuin jokin aika sitten Korsossa, missä Lakkapään Spencer Leiske jäi ilman raatipisteitä, vaikka teki 30 pistettä saldolla +21.

Kujundzic iski palloa huikeat 80 kertaa, niistä tuli 30 pistettä. Hän oli myös ottelun ahkerin vastaanottaja 40 suorituksella ja syöttöjäkin kertyi toiseksi eniten, 20.

-Tuo määrä passeja on paljon, mutta ei liikaa, sanoi Kujundzic hieman voipuneena.

Kujundzic oli tasainen, sillä pisteitä kertyi erittäin 6, 7, 7, 7 ja 4. Laura Pihlajamäki oli 18 pisteellä toiseksi tehokkain.

HPK:lla oli yksi ottelupallo tilanteessa 14-15, mutta ässänkin syöttänyt Pihla Pelkiö syötti virheen ja lopulta LP ratkaisi neljännestä ottelupallostaan.


DeGirolamohakkurina

Ottelu oli molemmille merkityksetön ja HPK:n valmentaja Dirk Sauermann jatkoi osin pakon sanelemana kokeilujaan. Lauren DeGirolamo pelasi hakkurina, koska Pauliina Vilponen oli hieman flunssainen, eikä Karoliina Kyllönen ole täysin toipunut olkapäävammastaan.

-Meillä on kolme keskitorjujaa ja Lauren oli heistä loogisin vaihtoehto hakkuriksi, Sauermann perusteli.

DeGirolamo ei juuri lainkaan iskenyt sieltä mistä hakkurit yleensä lyövät.

-Lauren luonnollisesti iski verkolta, mistä oli niin tottunut tekemään. Tämä oli meiltä hyvä taistelu, Sauermann tiivisti.


Tahvanainen kritisoi liittoa

LP Kangasalan valmentaja Ismo Tahvanainen kritisoi liittoa siitä, että se määräsi LP:n siirtämään ottelun lauantaista maanantaille ja siitä, että HPK sai ottaa Varalasta Sanni Rihun ja Tiiamari Sieväsen.

-Kilpailupäällikkö Jussi Jokinen sanoi vain kyselyyni, että näin on päätetty. Jos joskus jokin seura haluaa siirtää ottelunsa ties mistä syystä, niin tässä on ennakkotapaus.

-En kritisoi HPK:ta enkä pelaajia, mutta tähän saakka Varalan pelaajia ei ole saanut ottaa liigaan kesken kautta, eikä tätä kieltoa ole muutettu. Ainakaan kukaan liitosta ei siitä ole meille kertonut, Tahvanainen sanoi.

Rihu ja Sievänen eivät nyt erityisesti onnistuneet. Sen sijaan LP:n 18-vuotiaat pelaajat, passari Kaisa Alanko ja keskitorjuja Annika Kivioja, olivat erinomaisia.

HPK johti päätöserää 11-7, mutta sitten Alangon juju jäi kenttään ja perään hän syötti neljä kertaa vaikean nostaen joukkueensa 12-11-johtoon. (HäSa)

Mainos