Uutiset

Kujundzic debytoi HPK:n voitossa

HPK voitti lopulta naisten Mestaruusliigan ottelussa LP Kangasalan 3-1 ja kasvatti voittoputkensa neljään, kun Marina Skender nousi loppua kohden totutulle tasolleen 25 pisteellä.

Mutta sitä ennen ehti tapahtua paljon uuttakin HPK:ssa. Serbialainen yleispelaaja Ivana Kujundzic debytoi liigassa korvattuaan kolmannen erän alussa flunssaisen Pauliina Vilposen.

-Joukkue voitti ja se on tärkeintä, mutta omaan peliin en ole tyytyväinen. Tietenkin siihen vaikutti outo pelipaikka, pelasin nyt hakkurina. Mutta olen vasta viikon ollut harjoituksissa ja koko ajan opettelen lisää, Kujundzic sanoi.

Kujundzic valmistui South Carolinan yliopistosta keväällä 2010. Samassa lohkossa USA:n yliopistosarjan eteläosavaltioissa pelasivat Skender ja Lauren DeGirolamo. Itse asiassa Kujundzic asuu DeGirolamon kämppiksenä.

HPK:n valmentaja Dirk Sauermann antoi avauserässä peliaikaa käytännössä ensimmäisen kerran tällä kaudella keskitorjuja Pihla Pelkiölle, mutta HPK hävisi erän. Skender teki kuusi ja DeGirolamo viisi pistettä, muut olivat vaisuja.


Pihlajamäki?käänsi

Toiseen erään Laura Pihlajamäki tuli Pelkiön tilalle, hän toi voimaa verkolle rutkasti koko loppupelin ajaksi.

-Sanoin Pihlalle, ettei hän pelannut huonosti, mutta halusin verkolle toisentyylisen pelaajan, Sauermann kertoi ottelun jälkeen.

-Avauserästä on niin paljon aikaa etten enää muista miksi sen hävisimme. Saimme jostain syystä vasta toisesta erästä alkaen taistelumeiningin päälle, Pihlajamäki kommentoi vaihtoa.

Oliko kurssin kääntyminen sitten Pihlajamäen ansiota vai ei, on mahdoton tietää, mutta Pihlajamäki syötti yksin toisessa erässä yhdeksän kertaa ja hänen syöttönsä oli suuri syy ottelun kääntymiselle LP:n vastaanoton romahdettua.

Toinen ja kolmas erä olivat HPK:n näytöstä, neljäs oli jälleen tasaisempi.

LP Kangasala johti neljättä erää vielä 21-20, mutta HPK käänsi erän lähinnä Skenderin ja Pihlajamäen ansiosta.

-Avauserässä emme tehneet harjoiteltuja asioita oikein, siihen en ole lainkaan tyytyväinen. Pauliina oli kipeä jo viikolla, mutta vaihtoehtoja ei juuri ollut. Kujundzic on ollut täällä vasta vähän aikaa, mutta hän kehittyy koko ajan, Sauermann sanoi.

Skenderin (25) jälkeen HPK:n tehokkaimmat olivat keskitorjujat Pihlajamäki ja DeGirolamo. Kujundzicin saldoksi jäi neljä pistettä.

LP Kangasalan valmentaja Janne Harju oli tyytyväinen ensimmäisen ja neljännen erän peliin. Häntä harmitti tappioerien lisäksi verkkopelin heikkoudet läpi ottelun.

-Kun katsoo hyökkäystehoja, niin ne laskivat koko ajan. Hyvistäkään paikoista ei saatu palloa kenttään. HPK:lla oli hyvä torjunta ja puolustus, mutta ei heillä ollut mitään sellaista pelissään mitä emme olisi tienneet ennakkoon. Silti ei riittänyt, Harju tiivisti. (HäSa)