Uutiset

Kukkia seuraavaksi postissa

Kauppias Jyri Maunulan ja Pirjo Liimataisen luotsaama Jukolan Kukkatalo on palvellut asiakkaitaan 23 vuotta. Elokuun alusta alkaen myymälä jatkaa uusissa toimitiloissa liikekeskuksen toisessa päässä. Vanha rakennus puretaan pois viereisen S-marketin parkkipaikkalaajennuksen tieltä.

-Talon rakentaminen alkoi vuonna 1983, ja meistä tuli omistajia vuonna 1988. Toimitilat olivat lämpövoimalan lisäksi seudun ainoa rakennus. Kaikki muu on tullut tähän ympärille vuosien saatossa, kauppias Maunula muistelee.

Elokuun ensimmäisestä päivästä lähtien Jukolan Kukkatalo toimii Hongistonkujalla entisen postin tiloissa.

-Neljä vuotta meille on heitelty tarjouksia tontistamme, ja nyt aika muuttamiselle tuntui oikealta, sillä tässä rakennuksessa alkaa olla paljon remontoitavaa.


Valikoimaa viilataan

Koska uudet tilat ovat nykyisiä pienemmät, supistuu Kukkatalon valikoima ja taimitoiminta keskitetään lähes kokonaan vuodesta 1977 asti toimineeseen Harvialan liikkeen piiriin.

-Minä sanoisin ennemmin, että saamme supistaa, kuin että meidän pitää supistaa valikoimaamme. Koska tilamme ovat nyt turhankin isot, tulee tänne säilöttyä kaikenlaista. Uuteen liikkeeseen otamme myyntiin tarkoin valittuja ja hyväksi havaittuja tuotteita. Valikoiman laatu ei kärsi, emme vain hamstraa enää ihan kaikkea, kertoo liikkeessä osakkaana ja vakituisena myyjänä neljä vuotta toiminut Ulla Rauhanlaakso.

Leikko- ja sidontapalveluun Kukkatalossa aiotaan tulevaisuudessa satsata entistä enemmän.

-Se on meille tärkeä sektori, sillä tässä on kaksi hautuumaata ja sairaala ihan vieressä, Maunula kertoo.

Valikoiman supistamisesta ja tilojen pienenemisestä huolimatta henkilökunnan määrää ei supisteta.

-Meillä on 6-8 työntekijää, jotka jatkavat kaikki. Hyvä työilmapiiri oli yksi syy siihen, miksi liikkeen lopettaminen ei käynyt mielessäkään. Asiakkaatkin ovat olleet helpottuneita kuullessaan, että emme laita lappua luukulle, vaan siirrymme vain hieman.


Kehdosta hautaan

Myös mahdollinen tuleva kilpailutilanne vaikutti muuttopäätökseen.

-Koska entisen postin liiketilasta oli kilpailua, päätimme naulata tämän asian nyt.

Sijainnilla olikin paljon merkitystä, kun Jukolan Kukkatalon muuttoa alettiin puuhata.

-On tärkeää, että pysymme vanhan liikkeen lähellä, sillä ei asiakas lähde toiselle puolelle kaupunkia meitä etsimään. Muutaman sadan metrin siirtymä sen sijaan ei vaikuta mihinkään, Rauhanlaakso tuumii.

Koska Kukkatalon asiakaskunta on hyvin vakiintunutta, eivät kauppiaat edes harkinneet konseptin muuttamista tai suurien uudistusten tekemistä.

-Meillä on asiakkaita monessa sukupolvessa, ja heidän takiaan tätä hommaa haluaa jatkaa vuodesta toiseen, kertoo neljä vuotta sitten osaeläkkeelle jäänyt kauppias Maunula. ?

-Olemme mukana kaikissa ihmiselämän suurissa muutoksissa. Meiltä viedään kukat synnärille tuohon viereen. Sitten tulee kaste, rippijuhlat, valmistujaiset, häät, viisikymppiset ja lopulta viimeinen matka. Kukaan muu ammattilainen ei ole näissä kaikissa käänteissä mukana, kauppias Maunula tuumaa. (HäSa)