Uutiset

Kultahippujen finaalit tähdätään Iittala-hallissa

Hämeenlinnan Ampumaseura isännöi viikonvaihteessa Iittala-hallissa 8–14-vuotiaiden ilma-aseampujien valtakunnallisia mestaruuskisoja. Perinteisiin Kultahippu-finaaleihin on aluekarsintojen kautta selvinnyt 335 pistooli- ja kivääriampujaa (seuroja 48).

Lauantaina Iittalassa tähtäillään kello 10 alkaen henkilökohtaiset sarjat, ja sunnuntaina kisat jatkuvat kello 9 käynnistyvillä joukkuekisoilla.

Hämeenlinnan Ampumaseura on saanut tämänvuotisiin finaaleihin 15 ampujaa. Lammin Ampumaseura on puolestaan mukana yhdeksän juniorin joukkueella.

– Suurin joukkue on Isonkyrön Metsästys- ja ampumaseuralla, joka saapuu Hämeenlinnaan peräti 40 kilpailijan ryhmällä. Myös Mikkelin Ampumaseura on edustettuna suurella porukalla. Heillä on 27 ampujan joukkue, kertoo kilpailunjohtaja Timo Hänninen.

Hämeenlinnan Ampumaseura menestyi viime vuonna Maaningassa järjestetyissä mestaruuskisoissa hyvin. Seuran saaliina oli muun muassa kolme mestaruutta.

– Saimme kaksi joukkuemestaruutta, ja henkilökohtaisissa sarjoissa voittoon ylsi Mikko Mantere 12-vuotiaiden ilmakiväärin vastapainotukisarjassa. Mikko on tänäkin vuonna vahva mestariehdokas. Hän on nyt mukana 14-vuotiaiden sarjassa, Hänninen sanoo. (HäSa)

Asiasanat