Uutiset

Kultahipuilla jännä päivä

Hämeenlinnan Ampumaseuran 12- ja 14-vuotiaiden ilmakiväärijoukkueet ylsivät välieriin saakka sunnuntaina Iittala-hallissa ammutuissa 8–14-vuotiaiden junioriampujien Kultahippujen valtakunnallisissa mestaruuskisoissa. Molemmat joukkueet sijoittuivat kuudensiksi jännittävissä pudotuskisoissa.

HlAS:n 12-vuotiaiden kolmikko Kaisa Rajala, Leo Hieto ja Iida Alanoja hävisi semifinaalissa Salon seudun Ampujille pistein 4–1. Seuran 14-vuotiaiden joukkue Yaroslav Ishanov, Jani-Petteri Leppänen ja Lotta Kärnä kärsi puolestaan 9–6-tappion Haapajärven Ampumaseuralle.

Lammin Ampumaseuran 12-vuotiaiden joukkue Nea Lilja, Axel Hiidenheimo, Jere Kukkola ei aivan yltänyt kahdeksan parhaan sakkiin ja pudotuskierroksille. LamAS:n kolmikko oli lopulta yhdeksäs.

HlAS:n ja LamAS:n joukkueiden tie nousi pystyyn alkukierroksilla myös 10-vuotiaiden kiväärikisassa. HlAS:n joukkueessa tähtäsivät Mikael Kuisma, Vinski Hyttinen ja Vertti Tiensuu. LamAS oli mukana kymppivuotiaissa joukkueella Maija Eerola, Niklas Lehtonen ja Anni Saarenpää.

Kultahippu-mestaruuden vei 10-vuotiaiden sarjassa Kauhavan Ampujat, joka oli todella vakuuttava jo alkukilpailussa.

Joukkuekilpailussa maalitaulut muistuttavat ampumahiihdon tauluja, mutta ovat halkaisijaltaan kuitenkin vain kuuden, viiden ja neljän millimetrin kokoisia. Joukkueen jokainen ampuja yrittää vuorollaan pudottaa viisi taulua. Ampumamatka on 10 metriä.

Nuorimmat kuusivuotiaita

22. Kultahippujen finaaleissa oli tänä vuonna mukana 315 ampujaa (46 seuraa). Nuorimmat ampujat olivat kuusivuotiaita.

Hämeenlinnan Ampumaseuran isännöimät kisat onnistuivat nappiin. Sunnuntain joukkuekisoissa meininki oli erinomainen nuorten ampujien keskittyessä suorituksiinsa äänekkään katsomon kannustaessa.

– Se tunnelma näissä kisoissa parasta onkin. Nuoret tykkäävät kovasti Kultahippu-tapahtumista, vaikka aina ei pärjätäkään, muistuttaa HlAS:n valmentaja Petri Leppänen.

HlAS ja LamAS eivät tänä vuonna yltäneet palkintopallisijoille. Vuosi sitten niin ikään Iittala-hallissa käyty finaali huipentui LamAS:n mitalijuhliin 12- ja 14-vuotiaiden joukkuekisoissa.

– Molemmilla seuroilla on kyllä kasvamassa taas uusia, lupaavia ampujia, Leppänen sanoo.

Kultahippujen finaalitapahtuma on nuorten ampujien kauden huipennus. Finaaliin karsittiin ampujia eri puolilla Suomea.

– Hämeen alueella oli kolme karsintakisaa. Muun muassa aluemestaruuskisoissa katsastettiin Kultahippuja, muistelee LamAS:n huoltaja Tuomo Seppälä.

140-vuotisjuhlavuottaan viettävä HlAS järjesti finaalitapahtuman viidennen kerran. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic