Uutiset

Kultahiput tähtäilevät Iittalassa

Hämeenlinnan Ampumaseuran Mikko Mantere keskittyi huolellisesti kilpailuunsa lauantaina Iittala-hallissa alkaneissa Kultahippujen (8–14-vuotiaat) valtakunnallisessa finaalissa. Mikko voitti vuosi sitten 12-vuotiaiden ilmakiväärifinaalin ja ihan hyvin sujui ammunta tänäkin vuonna. 14-vuotiaiden vastapainotukisarjassa ensimmäistä vuotta tähtäilevä HlAS:n juniori ylsi tasaisessa kisassa pronssille tuloksellaan 287.

Kolmenkymmenen laukauksen kisan voittoon ampui Haapajärven Ampumaseuran Riku Laitinen pistein 288. Hopeaa niiasi Kauhavan Ampumaseuran Senni Lauttamus samalla tuloksella Mantereen kanssa.

Lammin Ampumaseuran Nico Lempinen ylsi myös tulokseen 287, mutta hänellä oli sisäkymppejä vähemmän kuin Mikko Mantereella.

Pronssimitalisti Mantere oli tyytyväinen suoritukseensa, vaikka hän jäikin kauas ennätyksestään. HlAS:n junnulupauksen paras tulos on 293, joka uupuu vain pisteen Kultahippujen 14VT-sarjan ennätyksestä. Vuonna 2009 tehty ikäkausiennätys 294 on ÅSSF:n Elin Liewendahlin hallussa.

– Ihan ok-kisa se oli. Aloitin hyvin, mutta viimeinen sarja sujui vähän huonommin, myönsi Mantere.

Mikko viihtyi hyvin Iittala-hallin tauluilla. Minkäänlaisia paineitakaan pojalla ei ollut kotikisoissa.

– Eihän siinä mitään jännitettävä ole, Mikko arveli.

Jukolan koulun kuudesluokkalainen ampuu myös ilmapistoolilla.

– Kivääri on kuitenkin ykköslajini. Ilmapistoolilla paras saavutukseni taitaa olla 18 sakkiin yltäminen, muisteli Mikko.

Lammin Ampumaseuran Nea Lilja onnistui myös hyvin lauantain ilmakiväärikisassa. Hän ylsi kuudenneksi 12-vuotiaiden vastapainotukisarjassa pistein 177. Kaukaa ei liipannut parempikin sijoitus, sillä sijoille 4–6 yltäneet tähtäsivät saman tuloksen.

Muutama kovakin tulos ammuttiin lauantaina Iittalassa. Muun muassa Kankaanpään Ampujien Niko Elonen napsautteli ilmakiväärillään täydet 200 pistettä 10-vuotiaiden istumatukisarjassa.

Joukkuekilpailut sunnuntaina

HlAS:n isännöimät kisat huipentuvat sunnuntaina ammuttaviin joukkuekilpailuihin. Kultahippufinaalien kilpailunjohtaja Timo Hänninen odottelee lähiseudun junioreilta tässäkin kisassa hyviä sijoituksia.

– Joukkuekisa on todella jännittävää seurattavaa. HlAS:lla on 14-vuotiaiden sarjassa kova kolmikko Mikko Mantere, Tiia Rantanen ja Yaroslav Ishanov, jolta odotamme mitalia, sanoo Hänninen.

Kultahippujen finaaleissa on tänä vuonna mukana 355 ampujaa. Talkoolaisia Iittala-hallissa häärii puolestaan noin 50.

– Meillä on talkoolaisia mukana myös Lammin Ampumaseurasta ja Nokian Seudun Ampujista. Kisojen avauspäivä sujui järjestelyiden osalta hyvin, Hänninen summaa.

HlAS isännöi neljättä kertaa Kultahippu-tapahtumaa. Kisat on myönnetty Hämeenlinnaan myös ensi kevääksi.

– Nuorten ampujien finaali on osa seuramme 140-vuotisjuhlia. Tavoitteenamme on järjestää kisat Pullerille valmistuvassa uudessa liikuntahallissa, Hänninen suunnittelee.

Kultahippu-ampujien joukkuefinaalit käynnistyvät Iittala-hallissa sunnuntaina kello 9. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic