Uutiset

Kultainen kevät Kerholla

Hämeenlinnan Pallokerhon kilpajoukkueiden jääkiekkokausi huipentui mestaruusjuhliin lauantaina Ritariareenassa 832 katsojan edessä.

HPK:n B2-juniorit (vuonna 1996 syntyneet ja nuoremmat) ottivat ilon irti, kun neljäs loppuottelu Rauman Lukkoa vastaan oli päättynyt. Kerho voitti niukasti mutta varmasti ansaitusti 2–1 (1–1, 1–0, 0–0) ja kaappasi mestaruuden voitoin 3–1.

– Uskomatonta. En osaa tätä tunnetta edes kuvailla. En olisi kauden alussa uskonut, että kultamitali on keväällä kaulassa, riemuitsi HPK:n B2-juniorien joukkueen forssalainen kapteeni Aleksi Karlsson.

Mestarijoukkueen kausi on ollut värikäs ja vaihteleva. Sitä se oli myös pudotuspeleissä. HPK hävisi ensimmäisen puolivälieräottelunsa Tapparalle peräti 12–3, mutta voitti kirvesrinnat sitten kolmasti peräkkäin.

– Ensimmäisen Tappara-ottelun jälkeen tuli kieltämättä mieleen, että tuleeko tästä mitään. Hävisimme ensimmäisen ottelun myös välieräsarjassa JYPille ja tässä finaalisarjassakin Lukolle. Silti kyllä meidän jengi oli selvästi paras, Karlsson vakuutti.

Hän oli oikeassa. Kerho hallitsi jokaista finaalisarjan otteluaankin aika selvästi. Lauantaina HPK sai koneensa käyntiin erittäin vahvasti toisessa erässä. Lukko pysyi kuitenkin pelissä mukana loppuun saakka loistavasti torjuneen maalivahtinsa Roope Urpolahden ansiosta.

Urpolahti torjui 40 laukausta, mutta kahdesti hänen oli antauduttava. Patrik Virta vei HPK:n ensimmäisessä erässä johtoon Roope Yrjäsen ja Matias Haarasen syöttöjen jälkeen. Harri Kainulainen niittasi puolestaan Kerhon voittomaalin toisessa erässä. Jyri Waajakoski ja Karlsson saivat osumaan syöttöpinnan.

Kerhon maalivahdille Juuso Kannelille peli ei ollut helppo. Lukko tuli harvoin mutta vaarallisesti. Kannel torjui 23 laukausta ja piti pintansa parilla kriittisellä hetkellä. Lukon ainoan (1–1) teki Niko Jusi.

Joukkue vahvistui

HPK:n B2-juniorien vastuuvalmentaja Timo Nurmi myönsi pelin jälkeen, että olo on nyt tyhjä.

– Olen onnellinen näiden kaverien puolesta. Iso kiitos myös pelaajille, jotka pelasivat meillä runkosarjassa. He tekivät ison homman ja takasivat sen, että pääsimme pelaamaan pudotuspeleihin. Näissä otteluissa joukkueemme vahvistui, kun B-nuorten kausi päättyi. Samalla tavalla vahvistuivat muutkin joukkueet, selvitti Nurmi ja kehui myös saumatonta yhteistyötä HPK:n B-juniorien päävalmentaja Matti Tiilikaisen kanssa.

Hän nosti joukkueestaan esiin runkosarjassa erinomaisesti torjuneen maalivahdin Niko Kastellin.

– Hän ratkaisi meille monta peliä. Kapteeni Aleksi Karlsson toi puolestaan kapteenina joukkueeseen ryhtiä, kun sitä tarvittiin. Harmittaa kuitenkin Atte Kallion ja Joni Laitalan puolesta. He olivat loukkaantuneena sivussa, muuten olisivat varmasti olleet tässäkin pelissä mukana.

Nurmi kiitti myös joukkueen taustajoukkoja.

– Karjalaisen Verre (Vesa) tuli mukaan valmennukseen vuodenvaihteessa. Hän toi näkemyksiä moniin asioihin ja niistä oli paljon apua. Meillä on mainio joukkueenjohtaja ja huolto – loistava porukka, hän suitsutti.

”Näistä pojista kuullaan”

HPK:n 1996 syntyneiden ikäluokka on erittäin hyvä – ja takaakin tullaan kovaa. Mestarijoukkueen kuopukset Eetu Tuulola ja Markus Niemeläinen ovat syntyneet vuonna 1998. Kumpikin on kookas pelaaja ja edessä on komea tulevaisuus kiekkoilijana, jos harjoitushalut säilyvät.

– Tämä joukkue on erittäin laadukas. Näistä pojista kuullaan vielä paljon. Onhan joukkueessa maajoukkuepelaajiakin. Nukarin Tupi (Tuomo) saa loistavan rungon ensi kauden B-nuorten joukkueeseen. Toisaalta osa tämän joukkueen pojista on ensi kaudella varmaan jo A-nuorten joukkueessa, Nurmi uumoili.

Entä kuinka 17-vuotiaat ja sitäkin nuoremmat pojat juhlivat mestaruutta?

– Eikös spontaani juhla ole paras juhla. Niin on ainakin sanottu. Kyllä me railakkaasti aiomme juhlia. Saunaan mennään porukalla – tietysti limulinjalla, Nurmi naurahti. (HäSa)

 

 

 

 

Päivän lehti

24.9.2020

Fingerpori

comic