Uutiset

Kultajahti alkaa keskiviikkona

Hämeenlinnan Pallokerho pelaa tänä keväänä jääkiekon A-nuorten suomenmestaruudesta.

Kerho varmisti loppuottelupaikkansa, kun se voitti sunnuntaina välierissä Rauman Lukon kolmannen kerran. HPK:n voittolukemat olivat Raumalla 3–1 (2–1, 0–0, 1–0).

Nuorten jääkiekkoliigan runkosarjan voittanut HPK saa loppuotteluissa vastaansa Espoon Bluesin, joka selvitti oman välieräsarjansa Turun Palloseuraa vastaan suoraan kolmessa ottelussa. Joukkueet kohtaavat ensimmäisen kerran ensi keskiviikkona Hämeenlinnassa. Suomenmestaruuteen tarvitaan kolme voittoa.

Arkiomaa teki voittomaalin

Lukko meni ottelun avauserässä johtoon David Stachin maalilla, mutta Santeri Vuoti tasoitti vain pari minuuttia myöhemmin Mikko Lahtelan ja Henri Allenin syötöstä. Vierasjoukkue teki voittomaalin vielä avauserässä ylivoimalla. Maalintekijänä oli Eetu-Ville Arkiomaa ja syöttöpisteen saivat Joona Monto ja Ismo Nikkinen.

– Puolustimme jämäkästi ja pelasimme fiksusti. Lukolla ei ollut enää kolmannessa erässä hirveää määrää paikkoja. Se sai ne toisen erän aikana. Kolmas erä oli meiltä hyvä. Tämä oli meiltä taisteluvoitto. Jokainen jätkä antoi kentälle kaikkensa, kehui HPK:n A-nuorten päävalmentaja Olli Salo omiaan.

Yhtä Lukon tilannetta tarkasteltiin toisessa erässä videolta, mutta maalissa kiekko ei ollut, vaan se tuli takaisin kentälle tolpasta.

– Lukko käytti onnensa kahteen ensimmäiseen peliin. Tänään sillä ei tuuria ollut, Salo arvioi.

Leino viimeisteli tyhjiin

Robert Leino päästi hämeenlinnalaiset lopullisesti piinasta 18 sekuntia ennen kolmannen erän loppua. Hän viimeisteli 3–1-loppunumerot tyhjään maaliin Miika Heikkilän syötöstä. HPK:n maalissa pelannut Juuse Saros oli taas hyvä. Hän torjui 30 Lukon yritystä.

– Juuse pelasi vahvasti ja varmasti. Sen lisäksi koko joukkue hänen edessään teki huikean määrän töitä. Tästä pelistä on turha lähteä nostamaan ketään erikseen esiin, Salo sanoi.

HPK ja Blues kohtasivat runkosarjassa kaksi kertaa. Blues haki Hämeenlinnasta sarjan avauskierroksella 7–0-voiton, jonka HPK kuittasi lokakuun viimeinen Espoossa 4–1-voitolla.

– Nautimme välieräsarjan voitosta ihan pienen hetken. Sen jälkeen lyömme lisää bensaa koneeseen ja menemme Bluesin kaatoon. Finaalisarja on varmasti hieno. Saamme vastaan todella hyvän joukkueen. Bluesilla on paljon taitoa, joka meidän pitää pystyä tappamaan. Tiedämme siihen myös keinot, päävalmentaja vakuutti.

HPK pelaa nuorten kiekkofinaaleissa toisen kerran seuran historiassa. Keväällä 1997 Kerho hävisi loppuottelusarjan Jyväskylän silloiselle JyP HT:lle.

– Loppuottelupaikka on tietysti seuralle ja joukkueellemme loistoasia. Tämän eteen olemme vuoden paiskineet hommia.

Salon mielestä Kerhon A-nuorten yhtenäisyys oli yksi isoimmista tekijöistä loppuottelupaikan takana.

– Meillä on kiekollista taitoa ja paljon rohkeutta olla kiekollinen. Lisäksi joukkue on hemmetin sitoutunut ryhmä – joukkue isolla jiillä. Jokainen on valmis uhraamaan itsensä joukkueen takia, Salo kiitteli pelaajiaan. (HäSa)

Asiasanat