Uutiset

Kultatrio opetti ja juhli Apparalla

Hämeenlinnan Hiihtoseuran SM-kultamitalitrio (Laura Ahervo, Teija Lehtimäki ja Maija Hakala) vieraili Ahveniston moottoriradalla opastamassa junnu- ja hopeasompaharjoituksia. Harjoitusten jälkeen vuorossa oli mestareiden kunniaksi pieni juhlahetki ja täytekakkukahvit.

-Maanantaina katselin viestin Yle areenasta. Iloiset ja hyvät tunnelmat on yhä, sanoi viestin avannut maajoukkuehiihtäjä Laura Ahervo.

Ahervon viikonvaihde kruunautui 30 kilometrin perinteisen tyylin pronssimitaliin, joka oli hänen uransa toinen henkilökohtainen SM-mitali. Espoolainen Ahervo, 27, on tehnyt ison hyppäyksen tasossaan tänä talvena.

-Olen ollut monta vuotta terveenä. Myös maajoukkueessa mukanaolo on tuonut erilaisia ärsykkeitä ja kehittänyt. Myös kisoissa kiertäminen on vienyt eteenpäin, Lohjan terveystarkastajana toimiva Ahervo sanoi.

-Toivon, että saan jatkaa maajoukkueessa. En tiedä, mikä on maajoukkueen ensi vuoden budjetti. En osaa sanoa, mahdunko ryhmään. Tiedän sen vasta, kun siitä ilmoitetaan, Ahervo pohti.

Viestijoukkueen ankkuri Maija Hakala, 27, koki mestaruuden helpotuksena.

-Mestaruus tuli vihdoin. Niin pitkään sitä on haettu. En olettanut, että se tulee noin ylivoimaisesti, sanoi Hakala.

Hakala on nostanut myös tasoaan merkittävästi tänä talvena.

-En ole enää kovin kaukana maajoukkuehiihtäjistä. Maajoukkueeseen en kuitenkaan vielä pääse. Ura jatkuu niin tosissaan kuin mahdollista. Enää ei kannata alkaa leikkimään, Hakala vakuutti.

Lehtimäki aikoo lopettaa

Viestijoukkueen kakkososuuden hiihtänyt Teija Lehtimäki, 30, oli mukana parin kuukauden harjoittelulla. Hän on ollut äitiyslomalla nelisen kuukautta.

-Mahtavalta tuntui mestaruus, sillä meillä on niin pitkä historia samalla porukalla ja samassa hiihtojärjestyksessä, sanoi Lehtimäki.

Lehtimäki aikoo lopettaa mestarina.

-En meinaa hiihtää enää ensi kaudella. Se vaatisi hirveästi organisointia. Ei ole enää henkilökohtaista poltetta, Tervakoskella opettajana työskentelevä Lehtimäki sanoi.

Teijan puoliso Olli Lehtimäki tekee paluun ensi kesänä FC Hämeenlinnan jalkapallojoukkueessa.

-Olen päivitellyt, että kai meidän perheessä jonkun on syytä tulla järkiinsä. Aika aikaansa kutakin. Tosin ampumahiihtomaajoukkueeseen pääsisi valitettavan helpolla. Suomen taso on tällä hetkellä käsittämättömän huono Kaisan ja Marin jälkeen, Lehtimäki sanoi.

Hiihtoseura vei Marja-Liisan pytyn

Hiihtoseura voitti Marja-Liisa Kirvesniemen palkinnon 30 kilometrin SM-tulosten perusteella, kun mukaan laskettiin seuran kolmen parhaan urheilijan sijoitukset. Ahervon (kolmas) ja Hakalan (kymmenes) lisäksi Jenni Mattila (33.) kuului tähän voittajaryhmään. Hiihtoseura oli vienyt samaisen pytyn aiemmin vuonna 2009 ja 2011.

-Olin viestissä mukana ensimmäisessä Suomen cupin kisassa. Minua kiinnostavat pitkät hiihtokisat. Finlandia-hiihdossa olen ollut kärkikuusikossa, 34-vuotias Mattila sanoi.

Mattila on luokanopettajana Kirkonkulman koululla.

Ahervo, Hakala ja Mattila lähtevät huhtikuun puolivälissä Rukalla hiihdettäviin Suomen cupin finaalikisoihin. (HäSa)

Menot