fbpx
Uutiset

Kulttuuritalo voi koota monen alan taitajia Iittalaan

Kalvolan vanha kunnantalo Iittalassa on muutaman vuoden kuluttua täyttä toimintaa, jos kehitysvammaisten taidekeskus Kettukin ja sen yhteistyökumppaneiden suunnitelmat toteutuvat.

Tyhjilleen jääneeseen taloon kaavaillaan muun muassa kehitysvammaisten taiteilijoiden työtoimintaa, mutta ovet ovat avoinna myös muille.

-Hienointa olisi, jos saisimme saman katon alle kehitysvammaisia taiteentekijöitä, muita taiteilijoita ja käsityöläisiä ja esimerkiksi taidealan pienyrittäjiä, sanovat Kettukin toiminnanjohtaja Esa Vienamo ja Kettuki ry:n hallituksen jäsen Immo Rantala.

Kunnantalon tulevaisuudesta on keskusteltu sen jälkeen, kun se jäi lähes tyhjilleen kuntaliitoksen ja kaupungin palvelupisteen muuton jälkeen. Kaupunki kutsui viime keväänä talosta kiinnostuneita tahoja tutustumaan paikkaan.

-Siellä oli esimerkiksi Hamk:n sekä Vanajaveden opiston väkeä ja musiikki-ihmisiä. Me olimme kuitenkin ainoita, jotka tartuimme tosissaan tilaisuuteen, mutta yhteistyöstä muiden kanssa on keskusteltu, Esa Vienamo kertoo.

Hänen mukaansa Kettuki kiinnostui kunnantalosta, koska taidekeskus on jo pitkään etsinyt paikkaa, jossa voisi käynnistää työtoimintaa kehitysvammaisille taiteilijoille.

Ajatuksena on, että Kettuki yhteistyökumppaneineen perustaa yleishyödyllisen osakeyhtiön, Iittalan Kulttuuritalo Oy:n, joka vuokraisi kunnantalon kaupungilta ja hallinnoisi sitä sen jälkeen. Mukaan ovat alustavien suunnitelmien mukaan lähdössä Hämeenlinnan kaupunki ja kuntayhtymä Eteva.

Kettuki on hakenut Leader-rahaa kulttuuritalohanketta varten. Vienamo ja Rantala arvelevat, että jos rahoitus järjestyy alkuvuodesta, osakeyhtiön perustaminen olisi ajankohtaista ensi kesänä.

-Tarkoitus on myös, että alkuvaiheen ulkopuolisen tuen jälkeen talo toimisi omalla tulorahoituksellaan, Esa Vienamo kertoo.

Menot