fbpx
Uutiset

Kuluttajahinnat nousivat elokuussa 1,3 prosenttia

Kuluttajahinnat nousivat elokuussa 1,3 prosenttia viime vuoden vastaavasta ajasta, kertoo Tilastokeskus. Kuluttajahintoja nosti Tilastokeskuksen mukaan eniten bensiinin, savukkeiden, omakotitalon peruskorjausten ja sähkön kallistuminen.

Sen sijaan lasten päivähoito, omakotitalokiinteistöt, korvattavat reseptilääkkeet ja matkapuhelimet halpenivat, mikä hillitsi hintojen nousua.Suomen kansantalous kasvoi lievästi viime vuodestaSuomen kansantalous kasvoi heinäkuussa vuoden takaisesta. Työpäiväkorjattu tuotanto oli heinäkuussa 1,5 prosenttia korkeammalla tasolla verrattuna viime vuoden vastaavaan aikaan, kertoo Tilastokeskus.

Kasvu on kuitenkin hidastunut keväästä ja alkukesästä. Huhti-kesäkuun bruttokansantuote oli 2,9 prosenttia viime vuoden vastaavaa neljännestä ylemmällä tasolla, joten heinäkuun kasvuprosentti on tästä puolet pienempi.

Eniten heinäkuussa kasvoi alkutuotanto, johon kuuluu maa-, riista-, metsä- ja kalatalous. Se kasvoi noin kahdeksan prosenttia. Jalostus, eli teollisuus ja rakentaminen kasvoi viime vuoden heinäkuusta kolme ja palvelut vajaan prosentin.


Asiasanat

Menot