Uutiset

Kumi paloi harrasteajoneuvojen alla

Satulinnassa järjestettävän harrasteautojen ja -moottoripyörien vuosittainen tapaaminen, Linnacruising on sen ”isän”, Harri ”Hii” Savolaisen mukaan maan suurin ajelutapahtuma.

Mukana on joka vuosi osallistujia eri puolilta maata. Nyt innokkaita alan harrastajia ilmoittautui myös Ruotsista ja Virosta. Tällä kertaa lyötiin osallistujaennätys, kun paikalla oli yli 4?000 ihmistä, yli 500 autokuntaa ja toistasataa moottoripyörää.

Tapahtuman näyttävimmät osuudet ovat vuodesta toiseen kuminpolttokisa pääpaikalla Satulinnassa ja ajopelien kilometrien mittaisena letkana tapahtuva ajelu Hämeenlinnaan. .

Ajelun kärjessä kilometrien mittaista jonoa vetävät moottoripyörät. Tällä kertaa reitti oli suunniteltu kulkemaan Panssarimuseon ja Aulangon kautta Hämeenlinnan keskustaan ja sieltä takaisin Hattulaan.

-Satulinnassa järjestettävässä kuminpolttokisassa katsotaan keneltä nousee parhaimmat savut. Voittajan ratkaisee yleisö, Savolainen kertoo.

-Vaikka kisassa on mukana leikkimieltä, ovat jotkut innostuneet kehittelemään ihan omia kumiseoksiaan – jopa värillisenä savuavia.

Kisan voitti lopulta Tatu Heman El Caminollaan

Ajeluun osallistunut Laura Majaniemi Janakkalasta kuvailee vuoden -56 Plymouth Belvederensä kyytiä keinuvan pehmeäksi.

Kolmatta kesää Majaniemellä ollut Belvedere toimii perheessä kesäautona, ”eikä sen kulutusta lasketa.”

Auton sisustuksen Majaniemi kertoo tehneensä itse.

Osallistujamäärät Linnacruisingissa Satulinnassa ovat kasvaneet kerta kerralta vuodesta 2003, jolloin tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran – silloin Verkatehtaan pihapiirissä. (HäSa)