Uutiset

Kummolan terveiset jääkiekkoa pelaaville

Perjantaina 13.5.2005 kiekkopomo Kalervo Kummolalta kysyttiin, treenataanko jääkiekossa liian paljon fyysistä puolta taitojen kustannuksella, hän myönsi, että niinkin voi sanoa. Ja jatkoi, että henkilökohtaisia taitoja voi jokainen kehittää itse. Ei siihen johdettuja harjoituksia tarvita.

Lisäksi Kummola totesi, että henkilökohtaiset taidot voi hankkia vaikka takapihan jäillä. Näin vapautuisi vuoroja yhä useammalle jääurheiluporukalle.

Ennen vanhaan me peijakkaan pojat pelasimme katulätkää, jolloin nimenomaan treenattiin niitä henkilökohtaisia taitoja nimenomaan mailakikkoja. Jäillä niitä saimme ihailla Mölli Keinosen suorittamina. Venäläiset osoittivat viime torstaina taitopelaajina sen, mitä Kummola tarkoitti.

Suomalaiset olivat kuin puu-ukkoja rankkareita suorittaessaan. Kädet jäykkinä laukaistiin päin maalivahtia. Ei kukaan täysjärkinen pelaaja sillä tavalla maalivahtia yritä ohittaa. Kyllä siinä täytyy osata harhauttaa.

SM-liigassa ja miksei ainakin kaikissa junioripeleissä pitäisi ottaa käyttöön ottelun alkajaisiksi kolmen pelaajan rankkarikisa, jonka numeroista peli voisi alkaa. Tulisihan harjoiteltua niitäkin taitoja nimenomaan tositilanteissa. Jos meinataan saada vielä joskus se jääkiekon maailmanmestaruus tai vaikkapa useampi, niin rankkareita pitäisi alkaa harjoitella kunnolla.

Pekka Kiviharju

Hämeenlinna

Päivän lehti

17.1.2020