Uutiset

Kun kaikki meni uusiksi

FC Hämeenlinnan lainamies Antto Hilska valmistautui vielä keväällä tämän kesän jalkapalloliigaan. Tampereen Pallo-Veikkojen kasvatti teki viime kauden jälkeen sopimuksen kaupungin ykkösseuran Tampere Unitedin kanssa ja kaikki näytti hyvältä. Toisin kuitenkin kävi, kun Suomen Palloliiton kurinpitovaliokunta sulki tunnetusti seuran kilpailutoiminnan ulkopuolelle.

-Tilanne oli vähän erikoinen. Minulla olisi ollut kotipaikkakunnalla liigajengi. Ajatuksena oli, että pääsisin pelaamaan ja voinut hoitaa samalla opiskelut alta pois. Surullistahan se oli, Hilska myöntää.

Loppujen lopuksi syyskuussa vasta 18 vuotta täyttäneelle pelaajalle kävi hyvin, sillä hän solmi jyväskyläläisen JJK:n kanssa kolmivuotisen sopimuksen.

-Onneksi sain sitten Jyväskylään liigajoukkueen kanssa sopimuksen. Pari pelaajaa TamUsta on vielä ilman sopimusta, mutta ei heitä kovin monta enää ole, hän tietää.


Peliaikaa ?Ykkösestä

JJK:n päävalmentaja Kari Martonen halusi Hilskalle lisää peliaikaa miesten otteluista, joten hän siirtyi aluksi kahden ottelun ajan ajaksi lainalle FC Hämeenlinnaan. HIFK- ja KPV-otteluiden jälkeen lainapestiä jatkettiin 7. elokuuta asti.

-Joukkueen meininki on ollut hyvä. On ollut kiva päästä pelaamaan Ykköstä, joka on nuorelle pelaajalle kuitenkin hyvä sarja kehittyä. Mielestäni Hämeenlinna on Ykkösen tasolle hyvä joukkue, joka taistelee sarjan keskikastin sijoituksista, Hilska sanoo.

17-vuotias hyökkääjä on omasta mielestään sopeutunut hyvin lainaseuraansa.

-Olen päässyt nopeasti mukaan ja oppinut tuntemaan muut pelaajat. Se on ollut jopa positiivinen yllätys.


Pelitapa ?sopii

Joukkueen pelitapa sopii Hilskan mielestä hänelle oikein hyvin.

-Puolustamme tiiviisti ja hyökkäämme vastaiskuilla. Se sopii minulle hyvin, koska pidän itseäni kuitenkin nopeana pelaajana, joka haluaa juosta pystyyn ja linjan taakse, puhdasverinen kärkipelaaja kertoo.

Näillä näkymin Hilska palaa nykyisen laina-ajan jälkeen takaisin Jyväskylään.

-Ei asiasta vielä ole mitään puhuttu, mutta minulla alkaa Jyväskylässä koulu, jossa pitää käydä jonkin verran. Eiköhän loppukausi mene enemmän JJK:n kanssa, Tampereella aloittamaansa lukiota Jyväskylässä jatkava nuorukainen juttelee.

Hilskan mielestä Ykkösen pelit ovat myös hyviä näyttöpaikkoja JJK-luotsi Martoselle.

-Ykkösestä seuraava askel on kuitenkin liiga. Jos täällä pystyy pelaamaan koko ajan korkealla tasolla, ovat pelit varmasti hyviä näyttöjä Jyväskylään. Olen jutellutkin Martosen kanssa otteluiden jälkeen, ja hän on ollut tyytyväinen otteisiini.


PoPaa ?vastaan

Seuraavan kerran Hilska taistelee FC Hämeenlinnan pelipaidassa lauantaina, kun vaisusti kauden aloittanut porilainen PoPa tulee joukkueen vieraaksi Kaurialan kentälle. Hämeenlinnalaisten kauden saldo on tähän asti ollut vähintäänkin mielenkiintoinen, sillä joukkue on ottanut seitsemästätoista pisteestään peräti kuusitoista vieraskentällä. Kotisaldoa komistaa ainoastaan avauskierroksen tasapelipiste Jippoa vastaan.

-Eiköhän se ensimmäinen kotivoitto oteta nyt lauantaina. Se vaatii meiltä, että pelaamme samalla tavalla kuin kahdessa edellisessä voitto-ottelussa – puolustamme tiiviisti ja iskemme vastaan. Niillä aseilla kolme pistettä tulee, hyökkääjä luottaa.

Hän kuitenkin tietää, että PoPa on sarjasijoituksestaan huolimatta vaikea vastus.

-Joukkue on pelannut alle odotusten. Emme voi lähteä peliin yhtään takki auki, vaikka vastus onkin häntäpään porukoita. Se on kova ja nälkäinen joukkue. PoPa vaihtoi vähän aika sitten valmentajaa, joten pelaajat haluavat varmasti näyttää, että joukkue kuuluu korkeammalle, Hilska uskoo. (HäSa)