Uutiset

Kun väki vähenee, maa pysyy

Miksi tarvitsemme vierastyövoimaa? Jos suomalaisia on joskus vaikka 3,5 miljoonaa, niin emme me tarvitse varallisuutta ja palveluja muuta kuin kolmelle ja puolelle miljoonalle. Meitä asuisi täällä Suomen niemellä vain vähemmän kuin ennen ja piste.

Jos työntekijöitä ei ole tarjolla niillä aloilla, joilla tarvitaan – suunnittelussa mättää, koska niin moni on työttömänä nuorissakin.

Toisissa maissa on paljon asukkaita, jos kaikki kiinalaiset lähtisivät Eurooppaan, tulisi ahdasta. Onneksi eivät lähde. Gröönlantiin on harva menossa, samoin Siperiaan – ainakaan vapaaehtoisesti.

Ei ole laissa määrätty, että väkiluvun pitää pysyä samana tai nousta. Kysymyksessä täytyy olla muut seikat. Ehkä yleinen väärinkäsitys. Pienenevän Suomen kansan tulee vain ottaa kertyneet valtaisat eläkerahastot käyttöön eläkeläisille, ja nykyiset työikäiset kykenevät kyllä ansaitsemaan tulevat eläkkeensä.

Toinen juttu on sitten, että otetaan vastaan pakolaisia turvattomista maista. Mutta siirtolaisten houkuttaminen muilla perusteilla on turhaa. Säästyvät rahat, joilla opetretaan tulijoille Suomen kieltä, palkataan avustajia, hoidetaan kuntoon heidän muualla rapautunut terveytensä, perustetaan vieraskielisiä luokkia lapsille, perustetaan kulttuurikeskuksia, raivataan tiloja. Jos näistä ja vastaavista luovutaan, voi silläkin rahalla parantaa kantaväestön toimeentuloa.

Puolustuksessa voi avustaa EU tai Nato, kuten väkiluvultaan vähäisemmissä Baltian maissakin.

Prinkkalan muori

Hämeenlinna

Päivän lehti

26.5.2020