Uutiset

Kuningas lähti keikalle

”Tänään kuningas oon tään kaupungin, ei vois asiat olla tämän paremmin, tänään elämä mua suulle suutelee ja kumartaa.”

Laulaja-lauluntekijä Janne Mellin on onnellinen mies. Elämä on mallillaan ja debyytti sooloartistina on tapahtunut Kuningas-pitkäsoitollaan.

Mellinin tie vei Hämeenlinnasta Helsinkiin opiskelemaan ja töihin sekä Tuusulaan asumaan, mutta ensimmäinen soololevy tehtiin paikallisin voimin alusta loppuun hämeenlinnalaisessa Sound Supreme -studiossa. Kuningas-levyllä soittavat Mellinin lisäksi levyn tuottanut monitaituri Janne Saksa (akustinen kitara, kitara, basso, koskettimet, lyömäsoittimet, taustalaulu), Tommi Saksa (rummut) ja Mika Latvala (koskettimet).

– Mika Korpela soitti kolmella kappaleella rumpuja Tommin isyysloman aikana. Hän on Jana-yhtyeestä kuten Mika Latvala.

Arkimelankoliaa Tuusulasta

Mellinin sanoitukset heijastelevat samanlaista arjen surumielisyyttä kuin esimerkiksi Anssi Kelan menestyskappaleet. Itä-Helsingissä luokanopettajana työskentelevä Mellin myöntää aihepiirin samankaltaisuuden.

– Elämme laulaja-lauluntekijä -buumissa, joka on noussut Anssi Kelan myötä.

Kela ponnistaa uusmaalaisesta Nummelasta ja Mellin Tuusulasta. Molemmilla on vahva musiikillinen tausta, sillä Mellinin nuoruus meni erilaisissa englanninkielisissä hardrock-bändeissä. Tunnetuin niistä oli Kassu Halosen ja Vexi Salmen Flamingo Recordsille 1990-luvun alussa levyttänyt Mental Penalty. Uusi tyyli alkoi lastenlauluilla.

– Kun toinen lapsemme syntyi 2001, tein lastenlauluja. Aloin tehdä poprockia ja teimme Saksan Jannen kanssa demoja. Levy-yhtiö Edeliltä tuli yhteistyötarjous. Meillä oli valmis juttu, josta levy-yhtiö innostui.

Vapaat kädet levy-yhtiöltä

Janne Mellin sai maistaa popstars- ja idolsmaailmassa harvinaista herkkua Ile Vainion luotsaamassa Edelissä. Levyn tekijät saivat vapaat kädet.

– Ainoa toive oli radioystävällisyys eli kappaleissa piti olla nykyaikaisia elementtejä: koneita ja tausta-ambienssia.

– Levy ei varmaankaan myy hirveitä, mutta pää on saatu auki.

Mellin näkee tulevaisuutensa musiikkimaailmassa, mutta ei aio vielä luopua opettajanurasta.

– Toivottavasti vuoden päästä ollaan työstämässä toista levyä ja takana on muutama kymmenen keikkaa uuden bändin kanssa.

Janne Melliniä voi kuulla seuraavan kerran livenä Hämeenlinnassa keskiviikkona 24.11. ravintola Sirkuksessa. Illan toinen esiintyjä on Jana.

Päivän lehti

9.4.2020