Uutiset

Kunnalliset palvelut

Kunnallisia palveluita käyttävien on erittäin hyvä muistaa kunnallisvaaleissa arjen peruspalveluiden säilyttäminen ja kehittäminen kunnissa asukkailleen verovaroin.

Äänestäminen kunnallisvaaleissa on tärkeää, mutta on vielä yhtä tärkeää ketä äänestää, koska kaikki eivät aja esimerkiksi asukkaiden peruspalveluiden järjestämistä verovaroin kunnan itsensä järjestäminä palveluina.

Ammattiyhdistysliikkeessä toimivien on itse kunkin tehtävä yksilöinä ja järjestöinä aktiivista sananlevitystä siitä, kuinka tärkeätä on äänestää ja vielä oman jäsenkentän ehdokkaita, jotka tuntevat ihmisen arjen perustarpeet.

Allekirjoittaneella oli tilaisuus osallistua menneenä viikonloppuna valtakunnallisille SAK-päiville. Suomen suurimman kansanliikkeen henkilöitä oli koolla noin 600 Sibeliustalossa.

Suuri kirjo yhteiskunnallisia asioita oli esillä mm. yllämainitut kunnalliset peruspalvelut alustajien puheenvuoroissa, työryhmissä ja keskusteluissa.

Työehtosopimukset loppuvat tulevan vuoden alkupuolella usealla allalla. Tupon mahdollisuus on vielä vahvasti olemassa valtakunnassa.

Tupossahan on paljon asioita kolmikantaneuvotteluissa pöydällä, eivät pelkästään palkankorotukset. Töitä sopimukseen pääsemiseksi tehdään ja saa tehdä vielä kovastikin ennenkuin allekirjoitetut sopimukset valtakuntaan on hierretty sillä tavoin, että palkansaajien etuja on korotettu ja turvattu kokonaisuutena tulevaisuutta.

Veijo Virtanen

puheenjohtaja

SAK:n paikallisjärjestö

Hämeenlinna

Päivän lehti

3.6.2020