Uutiset

Kunnaneläinlääkäritkään eivät ehdi moneen paikkaan samanaikaisesti

Vastaamme nimimerkin Pettynyt hämeenlinnalainen 4. kesäkuuta mielipidepalstalla julkaistuun kirjoitukseen. Toimimme arkipäivinä kello 8-16 välillä pääasiassa ajanvarausperiaatteella, ajanvarausaika on aamuisin 8.00-9.30.

Avustajia meillä ei ole, joten toimenpiteiden aikana puheluihin ei välttämättä päästä vastaamaan. Hätätapauksia tulee päivän aikana joskus ja ne pyritään hoitamaan mahdollisimman nopeasti, tilanteen mukaan.

Kiireettömiä ajanvarauspotilaita voidaan hätätapausten takia perua tai siirtää tarvittaessa, mutta mitään työtä ei jätetä kesken. Päivystysaikana arkisin kello 16.00- 8.00 sekä viikonloppuisin toimitaan eri periaatteella. Silloin ei ole ajanvarausta, vaan sairastapaukset hoidetaan kiireellisyysjärjestyksessä.

Yleensä asiakkaat ymmärtävät suuren päivystysalueen sekä yhden ihmisen mahdollisuuden hoitaa sekä tuotantoeläimiä, hevosia että seuraeläimiä samaan aikaan. Monet pystyvät myös tarpeen mukaan odottamaan vuoroaan, vaikka hätä olisi suuri.

Arkipäivisin alueella on myös tarjolla kohtuullisesti yksityisiä eläinlääkäripalveluiden tarjoajia, joihin voi myös ottaa yhteyttä sairastapauksissa. Näin oli menetellyt myös nimimerkki, kun ensimmäisestä soitosta noin kahdeksan minuutin kuluessa emme vielä olleet päässeet lähtemään hevosta katsomaan ja muiden potilaiden hoito oli kesken.

On valitettavaa, että omistaja menetti kaksi hevosta, mutta kunnaneläinlääkäreiden toiminnalla ei näissä tapauksissa ollut osallisuutta.

Leena Suojala, Talvikki Järvinen, Tiina Tretjakov ja Minna Kauppi-Kuusinen

Hämeenlinnan kunnaneläinlääkärit

Päivän lehti

25.11.2020

Fingerpori

comic