Uutiset

Kunnanhallitus esittää Lepaalle viipalepäiväkotia

Lepaan koulun ja päivähoidon tilanne alkaa selvitä. Hattulan kunnanhallitus esittää ratkaisuksi siirrettävän viipalepäiväkodin hankkimista.

Uusi päiväkoti on tarkoitus toteuttaa niin, että elokuun alussa aloittaisi ensimmäinen vaihe, joka tarjoaisi tilat enintään 21 lapselle. Toinen samankokoinen viipale otettaisiin käyttöön ensi vuoden elokuussa, jolloin päiväkotiin mahtuisi 42 lasta.


Koulu ei muuta Hamkin tiloihin

Tämä päätösesitys tarkoittaa, että Lepaan koulu ei muuta pois nykyisestä koulutalosta. Koulua ei siis siirretä Hämeen ammattikorkeakoulun (Hamkin) tilojen yhteyteen. Siirron mahdollisuutta on harkittu kuluneen talven aikana, mutta lepaalaiset vastustivat ajatusta jyrkästi ja keräsivät runsaan 700 nimen adressinkin aietta vastaan.

Hamk-vaihtoehdon toi esiin kunnanjohtaja Martti Pura, joka kysyi Hamkilta vuokratiloja. Hamk ilmoitti voivansa vuokrata kunnalle emäntäkoulun rakennuksen, joka sijaitsee noin 300 metrin päässä Lepaan nykyiseltä koululta. Entiseen emäntäkouluun mahtuisivat sekä koulu että uusi päiväkoti.

Selvitysten mukaan Hamk-vaihtoehto olisi kunnalle edullisin. Se tulisi vuodessa noin 50 000 euroa halvemmaksi kuin viipalepäiväkodin ostaminen tai vuokraaminen.

Kunnanhallituksen esittämä vaihtoehto tarkoittaa, että kunta vuokraisi koulun pihapiiriin sijoitettavan viipalepäiväkodin. Lisäksi Lepaan koulua on kunnostettava lähitulevaisuudessa noin 380 000 eurolla.


Valtuusto päättää

Kunnanhallituksen päätösesityksessä ei ole tiukkaa aikataulua, mutta pyrkimys on siihen, että viipalepäiväkodin ensimmäinen vaihe saataisiin käyttöön jo elokuun alussa.

Lopullisen päätöksen päivähoitoratkaisusta tekee kunnanvaltuusto.

Lepaalle tarvitaan elokuusta alkaen noin 21 päivähoitopaikkaa. Myöhemmin tarve kasvaa, sillä alueelle on tulossa uusien tonttien myötä uutta asutusta. Nykyään Lepaalla toimii 12-paikkainen ryhmis, jonka tilat eivät ole asianmukaiset.

Koulu ja päiväkoti halutaan sijoittaa lähekkäin. Lepaan koulu on 3-opettajainen ja oppilaita on viitisenkymmentä. (HäSa)

Päivän lehti

26.10.2020

Fingerpori

comic