Uutiset

Kunnanhallitus esittää Eväsojan kaavan hyväksymistä

Janakkalan kunnanhallitus hyväksyi maanantaina äänestyksen jälkeen Tervakosken Eväsojan asemakaavaehdotuksen. Toukokuussa kaava menee valtuuston päätettäväksi – jo toisen kerran.

Kaavaehdotus on edelleen samanlainen kuin se, minkä valtuusto palautti valmisteluun vuosi sitten.

Kunnanhallituksessa Harri Lassila (kok., Jussi Mattilan varajäsen) esitti, että kaava olisi jälleen palautettu valmisteluun, ja häntä kannatti Sanna Selin (kok.).

Jälleen äänestettiin

Kuitenkin kaikki muut kunnanhallituksen jäsenet äänestivät sen puolesta, että kaavaehdotus vietäisiin valtuustoon samassa muodossa kuin viime vuonnakin. Äänestystulos oli siten 7-2.

Viime viikolla kaavaehdotus oli teknisen lautakunnan käsittelyssä, ja sielläkin päätös kaavaehdotuksen etenemisestä tehtiin äänestämällä – silloin äänestystulos oli 4-3.

Viime vuonna valtuusto palautti kaavan valmisteluun sen sisältämän sähkölinjavarauksen takia. Varaus kulkee osittain kunnan omistamilla mailla ja osittain Jussi Mattilan omistamilla mailla. Mattila teki kaavaehdotuksesta muistutuksen, eikä ole luottamushenkilönä osallistunut kaavan käsittelyyn.

Asian palauttamista perusteltiin vuosi sitten sillä, että sähkölinjavarauksen haluttiin kohdistuvan vain kunnan omistamaan maa-alueeseen.

Eväsojan alue sijaitsee Tervakoskella noin 1,5 kilometrin päässä keskustasta. Kaavaehdotus sisältää 40 omakotitonttia ja rivitalotontteja. (HäSa)

Päivän lehti

2.6.2020