Uutiset

Kunnanjohtaja lähtee laulaen

Hattulan kunnanjohtaja Martti Pura jää eläkkeelle syksyllä.

Hattulan kunnanhallitus päätti maanantaina, että kunnanjohtajan virka julistetaan haettavaksi. Asia oli esillä lisälistalla.

Aikataulu on tiukahko, sillä tavoitteena on, että kunnanvaltuusto valitsee uuden johtajan kesäkuun kokouksessaan. Hakuaika alkaa 2. huhtikuuta ja päättyy vapun jälkeen 2. toukokuuta.

Kesällä 63 vuotta täyttävä Pura kertoo, että hän päätti eläkkeelle jäännistään puolitoista vuotta sitten.

-Tähän asiaan ei todellakaan liity mitään dramatiikkaa. Johtavat luottamusmiehet ovat tienneet ratkaisustani jo pitkään, ja nyt on aika aloittaa seuraajan haku.

Töitä täysillä syksyyn asti

Pura on töissä syksyyn asti ja sanoo tekevänsä töitä täysillä. Hän ei myöskään aio poistua hiljaa takavasemmalle, vaan luvassa on näyttävät läksiäiset.

-10.10. laulan Verkatehtaalla Panssarisoittokunnan solistina. Olen käynyt sitä varten Heidi Kyrön laulutunneilla jo yli vuoden, Pura paljastaa.

Martti Pura tuli Hattulaan keväällä kuusi vuotta sitten aluksi kunnanjohtajan sijaiseksi. Sen jälkeen hän toimi va. kunnanjohtajana ja joulukuussa 2006 hänet valittiin virkaan.

-Tämä tilannehan on tavallaan tuttua minulle. Olin ajatellut jäädä sivuun aktiivisesta työelämästä jo silloin, kun irtisanouduin Sodankylän kunnanjohtajan paikalta, mutta sitten tulikin tällainen jatkoaika.

-Tämä on ollut hyvä työpaikka. Olen aamuisin tullut mielelläni töihin eikä pahalla päällä ole tarvinnut kotiinkaan lähteä.

Puran aikana Hattulassa on tehty monia isoja päätöksiä, kuten Onnisen tonttikauppa ja kahden kyläkoulun lakkautus. Puran kauden alkuun osuu myös Hattulan päätös jättäytyä Hämeenlinnan seudun kuntaliitoksen ulkopuolelle, ja itsenäisyyslinja on pitänyt sen jälkeenkin.

-En usko, että minun lähtöni vaikuttaa millään lailla Hattulan kantaan tässä asiassa. Valtuuston vahva enemmistö on linjannut, että hattulalaiset haluavat jatkossakin päättää omista asioistaan. Mutta emme me yksin pärjää, olemme osa Kanta-Hämettä ja Hämeenlinnan seutua, Pura sanoo.

Jyvittäminen jäi 80-luvulle

Hattulan kunnanhallituksen puheenjohtaja Jouko Tuomola (kok.) pitää kesäkuuta hyvänä ajankohtana uuden kunnanjohtajan valinnalle.

-Ihmisten on helppo tehdä uraan liittyviä ratkaisuja kesällä, jolloin esimerkiksi lasten kouluasiat voi järjestää lukuvuoden vaihtuessa.

Tuomola sekä kunnanvaltuuston puheenjohtaja Seppo Kankkunen (sd.) sanovat, ettei johtajan paikkaa ole jyvitetty millekään puolueelle.

-Sellainen touhu jäi 1980-luvulle. Haemme Hattulan kannalta parasta mahdollista johtajaa, Tuomola sanoo.

-Pura on pärjännyt kaikkien ryhmien kanssa, ja seuraajaa aletaan hakea puhtaalta pöydältä. Hattulan etu on valinnassa tärkein eli esimerkiksi se, että uusi johtaja on samoilla linjoilla kuin päättäjät, Kankkunen sanoo. (HäSa)