Uutiset

Kunnat ovat rikkoneet kuntalaisten tietosuojaa internet-sivuillaan

Monet kunnat ovat rikkoneet kuntalaisten tietosuojaa internet-sivuillaan. Eduskunnan oikeusasiamiehen Riitta-Leena Paunion mukaan verkossa on julkaistu tietoja vahingonkorvausasioista, koulukuljetushakemuksista sekä kunnan viranhaltijoiden äitiyslomista, hoitovapaista ja jopa terveydentilasta sekä siirtymisestä työkyvyttömyyseläkkeelle.

Paunion mukaan jotkut kunnat eivät ole kiinnittäneet minkäänlaista huomiota kunnan hallinnossa asioivien ihmisten yksityisyyden suojaan.

Kunnat julkistavat nykyään Kuntaliiton ohjeistuksen mukaisesti verkossa kunnanhallituksen, valtuuston sekä lautakuntien esityslistat ja pöytäkirjat.

– Tätä ohjeistusta on toteutettu hirveän ahkerasti, mutta samalla on unohdettu vastuu niiden tietosuojasisällöstä, vanhempi oikeusasiamiehensihteeri Ulla-Maija Lindström eduskunnan oikeusasiamiehen kansliasta kertoo.

Pöytäkirjoja on joissain tapauksissa säilytetty verkossa jopa useita vuosia. Hämeenlinnan kaupunki hoitaa tietosuoja-asiat mallikkaasti. Henkilötietoja ei julkaista internetissä. (HäSa)

Päivän lehti

26.5.2020