fbpx
Uutiset

Kunnat tukevat laiskasti nuorten päihteettömyyttä

Hämeenlinnan seudun kunnat tukevat laiskasti nuorten päihteettömyyttä. Etelä-Suomen lääninhallituksen mukaan kuntien runsaat kaksi vuotta sitten allekirjoittama kumppanuussopimus alkoholihaittojen vähentämiseksi ei vielä ole tuottanut kaikissa kunnissa todellista pohdintaa käytännön toimenpiteiksi.

Hankkeen vauhdittamiseksi maaherra Anneli Taina ja Hämeenlinnan sosiaali- ja terveystoimen toimialajohtaja Erkki Torppa lähettivät viime kesäkuussa seudun kunnille vetoomuksen, jotta kunnat yhteistyössä järjestöjen ja yritysten kanssa järjestäisivät 14-17-vuotiaille nuorille tiloja ja toimintamahdollisuuksia päihteetöntä vapaa-ajanviettoa varten. Seudun kahdeksasta kunnasta vain Hauholla ja Lammilla on kehitelty uudenlaisia verkostoja ja toimintamuotoja nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi.

Hämeenlinnan, Hattulan, Hauhon, Janakkalan, Kalvolan, Lammin, Rengon ja Tuuloksen kunnanjohtajat sekä Seutukeskus Oy Häme allekirjoittivat runsas kaksi vuotta sitten Kumppanuussopimuksen, jossa ne sitoutuivat päivittämään päihdestrategiansa sekä laatimaan alkoholiohjelmaan liittyvän toimintasuunnitelman. (HäSa)

Menot