fbpx
Uutiset

Kunniaa Tuuskille hyvällä pelillä

Hämeenlinnan Ritariareenassa ollaan lauantaina juhlatuulella. Ennen illan liigaottelua HPK–KalPa Rinkelinmäellä on tunteikas hetki, kun toissa kaudella uransa päättäneen puolustaja Marko Tuulolan pelipaita nostetaan jäähallin kattoon. Tuuskin juhlinta jäällä käynnistyy jo kello 16.40. Seremoniaa kunnioittavat muun muassa illan ottelun molemmat joukkueet vaihtoaitioissaan.

– Ja toivottavasti me voimme kunnioittaa Tuuskia myös hyvällä peliesityksellä. Hän oli kaikilla tavoin loistava pelaaja. Minulla on paljon hyviä muistoja peliuraltamme, muistelee HPK:n valmentaja Vesa Viitakoski.

Tuulola odottelee pelinumeronsa 36 jäädyttämistä liikuttuneena.

– Se on todella hieno ele HPK:n organisaatiolta. Kyllä se myös herkistää, Tuuski myöntää.

Lauantain liigaottelu on ikimuistoinen tapahtuma koko Tuulolan perheelle. Molemmat Tuulolan pojat, Joni ja Eetu, ovat nimittäin ensimmäistä kertaa yhdessä Kerhon kokoonpanossa. 17-vuotiaalle Eetulle illan ottelu on debyytti liigatasolla. Nuori hyökkääjä pitää ennen ottelua myös nauhoitetun puheen isälleen.

– Eetu pelaa 99 prosenttisella varmuudella, lupaa valmentaja Viitakoski.

19-vuotiaalle Joni Tuulolalle jääkiekkoliigan arki on jo tuttua. Isän juhlamatsissa on kuitenkin latinkia tavallista enemmän.

– Pelipaidan nostaminen hallin kattoon on upea kunnianosoitus isälle. Kyllä lauantai on iso päivä. Tunnetasolle sen näkee vasta oikein todenteolla, kun se hetki koittaa, Joni Tuulola pohtii.

HPK käy KalPan kimppuun takanaan kaksi tappiollista ottelua. Pelicansia ja KooKoota vastaan Kerho pääsi vauhtiin vasta ottelujen loppupuolella.

Tuulola uskoo menon muuttuvan lauantaina.

– Hyvä startti otteluun lähtee jokaisen pelaajan henkisestä valmistautumisesta. Nyt se puoli on varmasti kohdallaan, Tuulola vakuuttaa.

Valmentaja Viitakoski myöntää joukkueensa haparoineen varsinkin hyökkäyspelissään.

– Hyökkäyspeli jäi vajaaksi molemmissa tappiopelissä. Siihen me olemme nyt hakeneet parannusta, Viitakoski kertoo.

HPK:n kokoonpano selviää vasta lauantaiaamuna. Edellisestä ottelusta puuttunut kakkosketjun sentteri Riku Hahl ei todennäköisesti pelaa.

– Hänellä on pieni vamma. Sen sijaan puolustaja Henrik Forsberg on taas mukana. Pakkikaartissa meillä on kuitenkin pieniä kysymysmerkkejä, sillä pari kaveria potee nuhaa. Katsotaan nyt, ketä saamme mukaan. Ihan hirveästihän meillä ei väkeä ole, mutta A-junnuista saadaan tarvittaessa miehiä, Viitakoski sanoo.

Marko Tuulola uskoo HPK:n parantavan peliään kauden edetessä.

– Eväitähän porukalla nimittäin on. Nyt pitää vain tehdä töitä kovasti ja uskoa itseensä. Toivottavasti Jonin ja Eetun pelitkin sujuvat hyvin jo lauantaina, vaikka kyseessä on pojille aika kova juttu, Marko Tuulola myöntää.

Ritariareenan Kerho-ravintola avaa ovensa lauantaina jo kello 15.30, jolloin on luvassa livemusiikkia ja Marko Tuulolan mietteitä uransa varrelta. HäSa

Asiasanat

Menot