Uutiset

Kunnostamisesta ei tingitä

Katajiston kartanon alueen rakennusten kunnostusvelvoitetta ei aiota höllentää, vaikka uuden omistajan niskoille sälytettävät työt karkottaisivatkin ostajaehdokkaita. Hämeenlinnan apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo uskoo kunnostustöistä pystyttävän sopimaan niin, että ne ovat taloudellisesti järkeviä.

-Rakennukset täytyy kunnostaa tavalla tai toisella. En tiedä, miten muuten velvoitetta voisi höllentää kuin ottamalla riittävän pitkän aika, Isosuo sanoo.

Johtava kihlakunnanvouti Raimo Mantere Kanta-Hämeen ulosottovirastosta näkee kunnostusvelvoitteen olevan keskeinen tekijä, joka vähentää potentiaalisten ostajien kiinnostusta ja maksuhalukkuutta.

Katajiston kartano kuuluu Vanajaveden laakson kansallismaisemaan, joka on yksi 27 valtakunnallisesti arvokkaasta maisemakokonaisuudesta. Tämän lisäksi monilla rakennuksilla katsotaan olevan kulttuurihistoriallista arvoa.

Rakennusten purkaminen ei käy päinsä, joten kaupunki edellyttää niiden kunnostamista.

-Aulangolla käy vuosittain yli 600 000 ihmistä. Se on meidän käyntikorttimme, ja sen täytyy näyttää hyvältä, Isosuo sanoo. (HäSa)

Lue aiheesta lisää perjantain Hämeen Sanomista.