Uutiset

Kunta myy jatkossakin lämpöä Pappilanniemeen

Hattulassa kunta myy jatkossakin kaukolämpöä Pappilanniemen yksityisille kiinteistöille. Näin ollen kiinteistöjen lämmityksestä huolehtivan Pappilan Lämpö oy:n ei tarvitse siirtyä uuden Hattulan Biolämpö oy:n asiakkaaksi.

Kunnan ja Pappilan Lämmön edustajat neuvottelivat asiasta maanantaina. Neuvotteluissa todettiin, että kunnalla ja yhtiöllä on voimassaoleva sopimus, josta myös pidetään kiinni.

-Kunnan myymän lämmön hinta varmasti nousee jatkossa, mutta meille pääasia on se, ettei meidän ole pakko liittyä uuden yhtiön asiakkaaksi. Näin säästämme ainakin 30 000 euron liittymismaksun, sanoo Pappilan Lämpö oy:n hallituksen puheenjohtaja Jari Haapa-aho.

Pappilanniemen asukkaat hätkähtivät aiemmin kesällä, kun Hattulan Biolämpö tarjosi Pappilan Lämmölle sopimusta, joka olisi asukkaiden mukaan nostanut lämmityskuluja huomattavasti.

Tämän jälkeen Pappilan Lämmön hallitus lähetti tilannetta kummastelevan kirjeen kunnanjohtajalle, tekniselle johtajalle sekä kaikille kunnanvaltuutetuille, ja kunta kutsui Pappilan Lämmön edustajat neuvotteluun.

Kunnanjohtaja Martti Pura myöntää, että Pappilan Lämmön edustajien kanssa olisi pitänyt keskustella tilanteesta jo aiemmin.

-Mutta eilinen (maanantainen) keskustelu oli hyvä, pääsimme yhteisymmärrykseen sopimuksesta. (HäSa)