fbpx
Uutiset

Kuntakapinalistalla yli 20 nimeä Janakkalasta ja Hattulasta

Hallituksen kuntauudistusta vastustavan nettiadressin ovat allekirjoittaneet ainakin 13 kunnanvaltuutettua Janakkalasta ja 8 Hattulasta. Allekirjoituksia on myös Hämeenlinnasta.

Janakkalan kunnanjohtaja Anna-Mari Ahonen on syksyn mittaan ollut eri lehdissä esillä kuntakapinakenraalin ominaisuudessa. Hän allekirjoitti adressin kymmenen ensimmäisen joukossa syyskuun alussa.


Puheenjohtajia mukana listalla

Mutta Janakkalasta allekirjoittajien joukossa on myös korkeimman tason luottamushenkilöitä. Listalla ovat kunnanhallituksen puheenjohtaja Merja Taponen (kesk.), kunnanvaltuuston puheenjohtaja Esa Silvennoinen (kok.), kunnanhallituksen toinen varapuheenjohtaja Petri Ojanen (vihr.) ja kunnanvaltuuston 2. varapuheenjohtaja Irja Pynnönen (kesk.).

Kunnanhallituksen jäsenistä adressin ovat allekirjoittaneet lisäksi Jussi Mattila (kok.), Sanna Selin (kok.) ja Osmo Tokeensuu (kesk.).

Muita tuttuja janakkalalaisnimiä adressissa ovat valtuutetut Tarja Forsström (kesk.), Mikko Kautto (kesk.), Jaana Kivistö (vas.), Jaana Lamberg (kesk.) ja Marko Vilkman (vas.) sekä vihreiden varavaltuutettu Tanja Ahola.

Janakkalan isoista valtuustoryhmistä vain demarit eivät ole edustettuna adressissa.


Hattulastakin merkittäviä nimiä

Hattulastakin allekirjoittajien joukossa on merkittäviä kunnallispoliitikkoja. Kunnanhallituksen jäsenistä mukana ovat puheenjohtaja Jouko Tuomola (kok.), 1. varapuheenjohtaja Hellevi Luopajärvi (sd.) ja 2. varapuheenjohtaja Ritva Viitala (kesk.).

Kunnanhallituksen muista jäsenistä listalla ovat Risto Anttila (kok.) ja Seppo Kopra (sit.). Niin ikään kunnanvaltuuston 1. varapuheenjohtaja Matti Kortesaari (kesk.) ja valtuuston jäsen Atte Peltola (sd.) ovat allekirjoittaneet nettiadressin.

Hämeenlinnalaisista valtuutetuista listalla ovat ainakin keskustalaiset Satu Leppänen Rengosta, Marjatta Rahkio Lammilta ja Jukka Viitaniemi Kalvolasta.

Hausjärveläisistä mukana on esimerkiksi kunnanhallituksen jäsen Heini Ristavaara (kesk.), Lopelta valtuutettu Aimo Alho (kesk.) ja Tammelasta kunnanhallituksen puheenjohtaja Harri Kaunisto (kesk.).

Kaiken kaikkiaan allekirjoituksia on 1875. Kaikki allekirjoittajat eivät suinkaan ole kuntien luottamus- tai virkahenkilöitä, vaan mukana on runsaasti myös muita kuntalaisia. (HäSa)

Menot