Uutiset

KuntaPro markkinoi taloushallinnon osaamista

Hallinnon tukipalveluja tuottava Seutukeskus Oy Häme ja Porissa toimiva Taloustuki Kuntapalvelut Oy aikovat perustaa yhteisen markkinointi- ja asiakashankintayhtiön, KuntaPro Oy:n, jonka tehtävänä on markkinoida kummankin omistajatahon palvelutuotteita uusille asiakkaille.

– Kohderyhmänä ovat ennen kaikkea pienet ja keskisuuret kunnat ja kuntayhtymät. KuntaPro liittyy osana Sitran kuntaohjelmaan, jossa haetaan uusia ratkaisuja tuottaa kuntien talous- ja palkkahallinnon palveluita, sanoo Seutukeskus Oy Hämeen toimitusjohtaja Mika Kantola.

Perustamisvaiheessa Seutukeskus Oy Häme ja Taloustuki Kuntapalvelut omistavat yhtiöstä kumpikin 50 prosenttia. Yhtiön osakepääoma on 200 000 euroa.

Seutukeskus Oy Hämeen omistavat Hämeenlinnan seudun kunnat Hämeenlinna, Hattula ja Janakkala. Se tuottaa omistaja-asiakkailleen erilaisia hallinnon tukipalveluja.

Talous- ja palkkahallinnon palveluja tarjoava Taloustuki on Laitilan kaupungin, Länsirannikon Koulutus Oy:n, Porin kaupungin, Pomarkun kunnan, Rauman kaupungin ja Satakunnan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän omistama osakeyhtiö. Asiakkaina yrityksellä on kuntia, kuntayhtymiä sekä yrityksiä ja yhteisöjä.

Taloustuen liikevaihto on vuodessa noin neljä miljoonaa euroa. Vuonna 2006 perustetun yrityksen palkkalistoilla on yli 60 työntekijää, ja sen kotipaikka on Rauma.

KuntaPron perustaminen on esillä Hämeenlinnan kaupunginhallituksessa ensi tiistaina. (HäSa)

Päivän lehti

2.6.2020