Uutiset

Kuntoilijat kohtaavat jälleen Hauhon ?jokamiestriathlonissa

Hauhon jokamiestriathlonista on muodostumassa kestävä perinne, sillä tapahtuma järjestetään tänä vuonna jo yhdeksättä kertaa.

Tässä triathlonissa uintimatka on 200 m, jonka jälkeen siirrytään 10 kilometrin pyörätaipaleelle. Triathlonin päättää 3 kilometrin juoksu Hauhon vanhan raitin ja urheilukentän maisemissa.

Tapahtumassa kohtaavat Suomen triathlonhuiput sekä lajia ensimmäistä kertaa kokeilevat kuntoilijat, kilpailun isä Mikko Reitti kuvailee.

-Pääosa osallistujistamme on ihan tavallisia kuntoilijoita, jotka käyvät ehkä kerran tai pari kertaa kesässä kokeilemassa triathlonia tässä lähiseudulle. Kuntosarja on myös vuosien mittaan kasvanut osallistujamäärältään kaikkein eniten, Reitti kertoo.

Viime vuonna tapahtumaan osallistui lähes 200 kilpailijaa, joka on asetettu myös osallistujakatoksi. Suurempaa kilpailijamäärää Hauhon ympäristöön ei turvallisuussyistä mahdu.

-Vuosi vuodelta olemme saaneet paikalle enemmän yleisöä kannustamaan ja luomaan tunnelmaa. Oikeastaan ainoa toiveemme olisi, että näkisimme kilpailijoidenkin joukossa enemmän paikallista väriä.

Mikko Reitin mukaan kisaan voi lähteä ”vaikka mummon vanhalla mankelilla”. Ainoa pakollinen varuste on pyöräilykypärä.

Triathlonissa kisaavat omissa sarjoissaan 14-, 18-, 40- ja 50-vuotiaat sekä yleisen sarjan miehet ja naiset, lisäksi on tarjolla myös kuntosarja. Sarjojen parhaat palkitaan ja lisäksi kaikkien osallistujien kesken arvotaan palkintoja. (HäSa)