fbpx
Uutiset

Kuntosaliyrittäjien petosketjun esitutkinta valmistumassa

Hämeenlinnalaisen kuntosaliketjun epäiltyjen talousrikosten poliisitutkinta on valmistumassa. Epäillyillä on pari viikkoa aikaa antaa esitutkintaan loppulausuntonsa, jonka jälkeen juttu etenee syyteharkintaan.

Kysymys on Wellnes Finland -nimisestä yrityksestä, jonka hämeenlinnalaisen ja janakkalalaisen omistajan epäillään syyllistyneen viiteen törkeään petokseen ja yhteen törkeän petoksen yritykseen Kyse on varsin suurista summista, sillä heidän omaisuuttaan on määrätty vakuustakavarikkoon yli miljoonan euron arvosta.

Epäillyt houkuttelivat uusia yrittäjiä francicing-periaatteella toimivaan kuntosaliketjuun eri puolilta Etelä-Suomea. Tulokkaille lupailtiin suuren ketjun monenlaista tukea ja myytiin kuntosalilaitteita huimaan ylihintaan. Yksittäisten yrittäjiksi aikoneiden tappiot ovat useita kymmeniä tuhansia euroja, jopa pitkälti yli sata tuhatta euroa.

Kuntosalilaitteet luvattiin heille likimain nettohintaan, mutta laitteita kierrätettiin päätekijöiden omistamien firmojen kautta niin, että lopullinen myyntihinta oli jopa moninkertainen laitteiden todelliseen arvoon nähden.

Törkeän petoksen yrityksessä yritettiin saada 3 500 euron laitteen turmeltumisesta 52 000 euron vakuutuskorvaus. Tästä rikoksesta epäillään päätekijöiden lisäksi myös kolmatta miestä.

Tutkinta on kesken tai vielä aloittamatta samaan kokonaisuuteen kuuluvista rahoitusyhtiöihin kohdistuneista epäillyistä petoksista ja velallisten rikoksista.

Wellness Finlandia haettiin konkurssiin kevättalvella 2009.

Ketjun liikevaihto lähti kovaan nousuun vuonna 2006, kun sijoittajaliikemies Toivo Sukari tuli siihen osakkaaksi. Sukaria ei epäillä rikoksista. (HäSa)

Menot