Uutiset

Kuntosuunnistus kasvussa

Lisenssisuunnistajien määrän hiljalleen vähentyessä suunnistuksen kasvu on vahvasti harrastesuunnistuksessa, kuntorasteilla. Niillä suorituksia kirjattiin seurojen tapahtumissa viime vuonna ensimmäisen kerran reilusti yli 400 000. Liittovaltuuston kevätkokouksessa todettiin Suunnistusliiton panostus tämän puolen kehittämiseeen.

– Haluamme tuoda suunnistuksen ihmisten lähelle. Tapahtumien järjestelyhän on hyvin joustavaa ja kokemus osoittaa, että mitä lähempänä asutusta niitä pidetään sen enmmän osallistujia löytyy, kertoi Suunnistusliiton toimitusjohtaja Mika Ilomäki.

Vuoden alusta liittohallituksen puheenjohtajana aloittanut Timo Ritakallio painotti lajin olevan ympäristöystävällinen liikuntamuoto ja edistävän hyvinvointia. Hän kannustikin seuroja myös uusiin kokeiluihin kuntorasteilla.

Suunnistusliiton uuden Suomi suunnistaa -strategian pääkohdat ovat menestys, näkyvyys ja kasvu, jotka Ritakallion mielestä tukevat toisiaan ja riippuvat toisistaan. Kynnys lajin pariin tulemiseen pitäisi saada mahdollisimman pieneksi sekä kuntoilemiseen että kilpailemiseen.

Suunnistusliiton talous on vakaalla pohjalla huolimatta viime vuoden noin 23 000 euron tappiosta. Eräänä myönteisimmistä seikoista todettiin lajin TV-näkyvyys, joka on suurinta koko maailmassa. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

21.10.2020

Fingerpori

comic