fbpx
Uutiset

Kuntoutujat arvostavat psykiatrista päivätoimintaa

Hämeenlinnassa jo 20 vuoden ajan järjestetty psykiatrinen päivätoiminta on monelle kuntoutujalle hyvin tärkeä paikka. Ilman sitä monet jäisivät kotiin ilman mitään säännöllistä menoa.

Päivätoiminnassa mielenterveyskuntoutujat osallistuvat ryhmiin, joiden tarkoituksena on lisätä sosiaalisuutta ja toiminnallista aktiivisuutta, sekä tukea päivittäisessä elämässä vaadittaviin taitoihin. Ryhmässä kuntoutujat voivat jakaa toisten ihmisten kanssa omaan elämäänsä liittyviä kysymyksiä.

Päivätoiminnassa voi ilmaista itseään myös monipuolisten kädentaitojen kautta.

Päivätoiminnassa toimiva Menevät ja tekevät -ryhmä on ottanut tavoitteekseen ulospäin suuntautumisen ja kokemuspiirin laajentamisen. Viime vuoden aikana ryhmä on työstänyt voimauttavaa valokuvausta. Menetelmään kuuluu, että kuvauskohde itse sanelee kuvauspaikan, kuvausasun, kuvattavan asennon, ilmeen ja kuvasta välittyvän tunnelman. Kuvattava joutuu pohtimaan, millaisen kuvan halua itsestään otettavan ja millaisia puolia haluaa itsessään korostaa ja vahvistaa.

Tänä vuonna päivätoiminnassa on käynnistetty myös “Kaveruuden vuosi 2011” -hanke, jolla kannustetaan asiakkaita suuntautumaan talon ulkopuolisiin aktiviteetteihin yhdessä toisen kuntoutujan kanssa. 20-vuotisjuhlavuoden kunniaksi psykiatrisesta päivätoiminnasta on tehty myös lehti, joka kertoo toiminnasta enemmän.

Päivätoiminnassa käy tällä hetkellä lähes 90 asiakasta. He ovat pääasiassa keski-ikäisiä ja useimmilla on eläke tai kuntoutustuki. Monelle kuntoutujalle päivätoiminta on hyvin tärkeä paikka, koska muuten he jäisivät yksin kotiin ilman säännöllistä toimintaa.

Päivätoimintaan tulevilta edellytetään lähetettä. Asiakkaille tehdään myös yksilölliset kuntoutussuunnitelmat.

Psykiatrinen päivätoiminta juhlistaa 20 vuottaan avoimien ovien päivällä. Esillä on asiakkaiden töitä kuluneilta vuosilta ja valokuva näyttely “Me moninaiset”. (HäSa)

Menot