fbpx
Uutiset

Kuopion kouluhyökkäyksestä epäiltyä miestä esitetään vangittavaksi – Oikeus käsittelee asiaa perjantaina

Poliisi kuuli keskiviikkoiltana väkivallanteosta epäiltyä vuonna 1994 syntynyttä miestä. Miestä epäillään murhasta ja yhdeksästä murhan yrityksestä. Väkivallanteot tapahtuivat tiistaina ammattiopiston tiloissa kauppakeskus Hermannissa Kuopiossa.
Kuopion kauppakeskus Hermannin edustalle oli tuotu kukkia ja kynttilöitä keskiviikkona. Kuva: Matias Honkamaa
Poliisi ei ole kommentoinut hyökkääjän motiivia tai sitä, mitä epäilty on sanonut kuulusteluissa. Kuva: Matias Honkamaa

Keskusrikospoliisi esittää Kuopion kouluiskusta epäiltyä miestä vangittavaksi. Miestä epäillään murhasta ja useista murhan yrityksistä. Vangitsemisvaatimus käsitellään Pohjois-Savon käräjäoikeudessa perjantaina.

Poliisi kuuli keskiviikkoiltana väkivallanteosta epäiltyä vuonna 1994 syntynyttä miestä. Väkivallanteot tapahtuivat tiistaina ammattiopiston tiloissa kauppakeskus Hermannissa Kuopiossa.

– Epäilty on kertonut tiistaipäivän tapahtumien kulusta, mutta kuulemisen sisältöä ei tutkinnallisista syistä pystytä avaamaan. Epäiltyä tullaan kuulustelemaan vielä useita kertoja, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Olli Töyräs Keskusrikospoliisista tiedotteessa.

Poliisi ei ole vielä vahvistanut väkivallanteossa menehtyneen uhrin kansalaisuutta. Poliisin omat viralliset varmistusprosessit asiassa ovat edelleen kesken.

Poliisi kaipaa edelleen silminnäkijähavaintoja, vihjeitä sekä kuva- ja videoaineistoa tapahtuneesta. Tietoja voi lähettää Keskusrikospoliisin WhatsApp-numeroon 050 306 8875.

– Esitutkinta jatkuu loppuviikon ajan laajoilla kuulemisilla ja puhutuksilla, teknisillä tutkinnoilla sekä tähän mennessä saatujen vihjeiden ja materiaalin läpi käymisellä, kertoo tutkinnanjohtaja Töyräs.

Poliisi kiittää kansalaisia tässä vaiheessa saamistaan tiedoista ja havainnoista.

Menot