Uutiset Kuopio

Kuopion kouluhyökkäyksestä syytteet – 25-vuotiasta miestä syytetään murhasta ja 20 murhan yrityksestä

Oikeuskäsittely alkaa ensi kuussa.
Poliiseja Savon ammattiopiston edustalla. Arkistokuva. Kuva: Matias Honkamaa
Poliiseja Savon ammattiopiston edustalla. Arkistokuva. Kuva: Matias Honkamaa

Kuopion viimevuotisesta kouluhyökkäyksestä on nostettu syytteet. 25-vuotiasta miestä syytetään murhasta, 20:stä murhan yrityksestä, tuhotyöstä, törkeän pahoinpitelyn yrityksestä ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Hyökkäys tapahtui kauppakeskus Hermannin yhteydessä sijaitsevissa Savon ammattiopiston tiloissa lokakuun ensimmäisenä päivänä viime syksynä. Mies kävi ihmisten kimppuun sapelityyppisellä miekalla. Hyökkäyksessä kuoli yksi nainen ja haavoittui yhdeksän muuta ihmistä.

Hyökkäys keskittyi yhteen luokkahuoneeseen, jossa oli toistakymmentä opiskelijaa. Mies poistui luokasta itse, ja poliisi otti hänet kiinni sen ulkopuolella. Kiinniottotilanteessa poliisi ampui miestä jalkaan.

Syyttäjien mukaan teot kohdistuivat luokkahuoneessa olleiden opiskelijoiden ja opettajien lisäksi yhteen kauppakeskuksessa työtehtävissä olleeseen ihmiseen. Myös poliiseihin kohdistui väkivaltaa ja sen uhkaa, syyttäjien tiedotteessa sanotaan. Lisäksi ammattiopiston tiloissa sytytettiin tulipalo, josta aiheutui omaisuusvahinkoja.

Sekä syytetty että kuolonuhri opiskelivat Savon ammattiopistossa. Poliisi ei ole kommentoinut teon motiivia tai sitä, mitä mies sanoi kuulusteluissa.

Syytteiden käsittely alkaa Pohjois-Savon käräjäoikeudessa 8. syyskuuta. STT

Menot