fbpx
Uutiset

Kuopiossa poliisien ovi rikottiin jouluna - Helsingin poliisin jouluyö oli viimevuotista vilkkaampi

Jouluyön pahoinpitelyitä tutkitaan myös muualla Suomessa. Koillis-Savossa mies löi vaimoaan muun muassa jääkiekkomailalla.
Aihekuva. Kuva: JUSSI LEINONEN
Aihekuva. Kuva: JUSSI LEINONEN

Jouluyönä Helsingissä oli paljon enemmän poliisitehtäviä kuin vuosi sitten. Helsingin poliisin mukaan jouluaattoyönä oli 209 tehtävää, mikä on 45 prosenttia enemmän kuin viime vuonna.

Tehtävistä suurin osa oli kotihälytyksiä, kaikkea meluamisesta väkivaltaan, poliisi kertoo. Poliisi joutui rauhoittelemaan juhlintaa myös ravintoloissa, joissa oli pahoinpitelyitä ja muuta häiriökäyttäytymistä.

Vaikka yö oli tavallista arkiyötä vilkkaampi, se oli kuitenkin normaalia viikonloppuyötä rauhallisempi.

Lue myös: Jouluaatto sujui Hämeessä enimmäkseen rauhallisesti – Lahdessa auto törmäsi liikennevaloihin

Kuopion pääpoliisiaseman ovi rikottiin

Kotiväkivallasta kertoo myös Itä-Suomen poliisi. Nelikymppinen päihtynyt mies pahoinpiteli poliisin mukaan kolmekymppistä vaimoaan perheen kotona jouluyönä Koillis-Savossa. Mies löi vaimoaan nyrkeillä, avokämmenellä sekä jääkiekkomailalla ja lisäksi repi hiuksista, poliisi kertoo. Mies otettiin kiinni ja asiaa tutkitaan pahoinpitelynä.

Kuopion pääpoliisiasemalla joku rikkoi pääoven joulupäivän aamuna kuuden jälkeen. Poliisin mukaan oli “hullun tuurista” kiinni, ettei tekijä jäänyt kiinni, koska tapahtuma-aikaan oli vuoronvaihto käynnissä ja poliiseja kulki ovesta suuntaan ja toiseen. Poliisi kertoo selvittävänsä tekijää ja tutkivansa asiaa vahingontekona.

Hämeen poliisista taas kerrotaan, että jouluaatto sujui rauhallisesti. Vuorokauden aikana joulupäivän aamuun mennessä oli 145 tehtävää, muun muassa pahoinpitelyitä ja huumeratteja.

Tampereella kuristettiin maassa makaavaa miestä

Tampereella puolestaan noin viisikymppinen mies riitautui neljän nuoren kanssa ennen puoltayötä ravintolassa Hämeenkadulla, kertoo Sisä-Suomen poliisi. Kaikki viisi poistettiin ravintolasta, mutta riita jatkui ulkona ja miestä lyötiin ja potkittiin niin, että tämä kaatui maahan. Maassa ollutta miestä potkittiin vielä keskivartaloon ja kuristettiin kurkusta takaapäin.

Nuorisoporukka poistui paikalta ja uhri toimitettiin ensiapuun. Poliisi tutkii asiaa pahoinpitelynä. STT

Menot