Uutiset

Kuorma-autonkuljettaja ei huomannut lastenrattaita työntänyttä äitiä – Poliisi kertoo lisää Jyväskylän traagisesta onnettomuudesta

Jyväskylässä tiistaina tapahtuneen liikenneonnettomuuden esitutkinta on edennyt. Onnettomuus sattui tiistaina iltapäivällä, kun kuorma-auto törmäsi lastenrattaita kuljettaneeseen naiseen Jyväskylässä Erämiehenkadulla. Nainen menehtyi tapahtumapaikalla, mutta vaunuissa ollut alle 2-vuotias lapsi ei vahingoittunut.

Lastaan lastenvaunuissa kuljettanut alle 30-vuotias nainen oli lähtenyt ylittämään tietä työmaan välittömässä läheisyydessä, ja jäänyt kuorma-auton yliajamaksi. Poliisin esitukinnan perusteella kuorma-autonkuljettaja ei kyennyt huomaamaan välittömästi isohkon kuorma-autonsa vierustalla tapahtunutta jalankulkuliikennettä.

Esitutkinnan mukaan naisen työntämät lastenrattaat olivat jääneet kiinni kuorma-auton etuosaan ja raahautuneet lyhyen matkan kuorma-auton mukana. Enemmiltä henkilövahingoilta vältyttiin, mutta esitutkinnan perusteella tapahtumaketjun seuraukset olisivat saattaneet olla vielä traagisemmat.

Poliisin käsityksen mukaan sivullisten aktiivinen toiminta ehkäisi merkittävästi lisävahinkojen syntymistä. Kuorma-autonkuljettaja havaitsi vasta sivullisen autoilijan antamien merkkien jälkeen, että tapahtumiin liittyi jotakin epätavallista. Esitutkinnassa ei ole tullut ilmi, että läheinen linja-autopysäkki liittyisi millään tavalla tapahtumaan.

Esitutkinta asiassa jatkuu edelleen epäiltyinä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kuolemantuottamuksena. Poliisi haluaa esimerkiksi vielä selvittää lisää sitä, millä tavoin asianosaisten toiminta on kyseisessä poikkeuksellisessa liikenneympäristössä vaikuttanut traagisen tapahtuman tapahtumiseen.

Poliisi on kuulustellut tapahtumiin liittyen rikoksesta epäiltynä järkyttynyttä kuorma-autonkuljettajaa. Hän kertoo tehneensä liikkeelle lähtiessään kaikkensa havaitakseen muita tielläliikkujia, ja silti onnettomuus on tapahtunut. HäSa