Uutiset

Kuronen ja Burman voittoihin juniorikiertueella

Kankaisten Golfissa Maskussa pelatusta junioreiden aluekiertueen kilpailusta tuli hämeenlinnalaisittain jättipotti, kun Tawast Golfin Oona Kuronen voitti tyttöjen ja Aulangon Golfklubin Lassi Burman poikien sarjan. Kurosen kierrostulos oli 80 (+8) ja Burmanin komea 70 (-2).

Mistään ylivoimaisista voitoista ei sunnuntaina ollut kyse, sillä Burmanin voittomarginaali toiseksi tulleeseen Aurinko Golfin Eemil Alajärveen oli vain yksi lyönti, ja Kurosen voitto ratkesi vasta uusintareiällä. Harjattulan Sohvi Saarinen jäi tällä kertaa toiseksi.

Viime kaudella aluekiertueen kokonaiskilpailun voittanut Kuronen oli voitosta huolimatta hieman vaikeuksissa kierroksensa aikana.

– Puttasin tänään 37 kertaa, eli oli aika vaikea päivä. Siihen nähden sain tapeltua ihan hyvän tuloksen. Uusinnassa Sohvi teki bogin ja minä parin, ja se riitti voittoon, Golfliiton talenttiryhmään kuuluva Kuronen kertoi.

Kurosen peli on ottanut viime aikoina isoja harppauksia eteenpäin.

– Treenaan Tawastin ja Aulangon junnuista kasatussa ryhmässä, ja siitä on ollut paljon apua. Totta kai pitää kiittää myös omaa valmentajaani Ollia (Tapola) ja Golfliittoa, sanoi Kuronen.

Aluekiertueen kilpailut pelataan tänä vuonna ns. klubitiiltä. Burmanin mielestä se helpotti hieman peliä.

– Ei tarvinnut olla koko ajan draiveri kädessä, koska kenttä ei ollut niin pitkä. Pelasin tänään omaa peruspeliä, eikä voitto vaatinut mitään kummempaa. Muutamia putteja sain sisään, se auttoi, Burman summasi.

Muista hämeenlinnalaisista kärkipäähän sijoittuivat Maija Englund (6.) ja Eetu Sipponen (11.). HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

9.8.2020