Uutiset

Kushin-Kanin ottelijoille SM-mitaleita

Hämeenlinnan Kushin-Kanin Hokutoryu-ju-jutsukat toivat kaksi SM-mitalia Tampereelta lauantaina. Erik Noormets saavutti hopeaa ja Jesse Hietanen pronssia.

Miesten alle 86 kg:n sarjassa Erik Noormets otteli voitokkaasti kaksi ottelua. Ensimmäisessä ottelussa kaatui Salon Zanshinkanin Jani Koskinen tuomariäänin 3–0, toisessa Helsingin Ju-jutsuklubin Ville Turunen niin ikään 3–0. Finaalissa vastaan asettui Salon Otto Saari, ja ottelu päättyi Noormetsin tappioksi 3–0. Näin Noormets sijoittui SM-hopealle.

Miesten alle 94 kg:n sarjassa Jesse Hietanen otteli sijoitusottelun Turun Ju-jutsuseuran Heikki Peltomäkeä vastaan. Tasainen ottelu päättyi Hietasen tappioksi 3–0 ja näin mies sijoittui sarjassaan kolmanneksi.

Hokutoryu ju-jutsu on täyskontaktilla oteltava ottelumuoto, jonka tekniikkavalikoimaan kuuluvat lyönnit, potkut, heitot, kuristukset ja nivellukot. Hokutoryu-ottelussa otellaan kaksi kahden minuutin erää, ja tyrmäysvoitto on mahdollinen.

Myös Kushin-Kanin Mikko Talvitie ylsi mitaleille viikonvaihteen kisatatameilla. Hän sai pronssia Turussa käydyissä Brasilian ju-jutsun SM-kisoissa.

Talvitie otteli senioreiden 82,3 kg:n sarjassa. Kushin-Kanin ottelija oli lähellä finaalipaikkaakin, mutta välierissä viime sekunneilla vastustaja Janne Haataja ylsi pistevoiton.

Asiasanat

Päivän lehti

18.9.2020

Fingerpori

comic