Uutiset

Kustaan kymppi …juostaan lauantaina

Kustaan kymppi kutsuu juoksijoita ja kuntoilijoita taas lauantaina Janakkalan Löyttymäkeen. Perinteinen hölkkätapahtuma on järjestyksessään jo 27:s.

Kympin startti on kello 13 Löyttymäen ala-asteen pihasta. Miesten ja naisten sarjat ynnä kuntopyöräilijät lähtevät silloin 10,8 km:n lenkille. 14- ja 16-vuotiaiden sarjat kipaisevat kolmen kilometrin reitin. Oma sarja on myös sauvakävelijöille, joiden matka on kuusi kilometriä.

Palkintoja löytyy kilpasarjoissa kolmelle parhaalle. Hölkän, pyöräilyn ja sauvakävelijöiden sarjoissa palkinnot arvotaan. Kaikki maaliin tulleet saavat hölkän mitalin.

Muutakin ohjelmaa tapahtuman aikana piisaa. Lapsille on perinteinen koulunympärijuoksu, on hevosenkengän heittoa ym. Kustaan kymppi on myös Ilves cupin kauden toinen osakilpailu.

Kustaan kympin reittiennätys on vuodelta 2005, jolloin Simo Vannas juoksi reitin ajassa 33.46. Naisten reittiennätys on Sanna Kullbergilla (2007/39.45). Jukka Salo puolustaa voittoa viime vuodelta. Hän juoksi silloin voittoajakseen 36.21 ja sai toisen kiinnityksen kiertopalkintoon. Hennariikka Rahola oli viime vuonna naisten ykkönen (43.12). (HäSa)

Asiasanat

Menot